Reacția lui Remus Borza, după ce ministrul Energiei i-a cerut să renunțe la afacerile cu statul

Data actualizării: Data publicării:
remus borza - agerpres_8782407
Foto: Agerpres

Avocatul Remus Borza i-a transmis ministrului Energiei, care  i-a cerut să renunţe la afacerile cu statul după intrarea în politică, că dreptul la muncă este garantat de Constituție și nu poate fi luat pentru înscrierea într-un partid politic. De asemenea, avocatul l-a criticat pe ministrul Victor Grigorescu și i-a cerut să fie „mai puţin ipocrit, demagog, populist şi pseudojustiţiar”, relatează News.ro

remus borza

„Dreptul la muncă este garantat de Constituţia României şi de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, orice limitare a acestui drept pe considerente politico-ideologice, de rasă sau religie fiind interzisă", a scris Borza, în documentul transmis News.ro.

Avocatul argumentează, în sprijinul său, că în România există peste 1,5 milioane de membri ai unui partid politic.

„Ar fi absurd să le ceri fie să renunţe la politică (un alt drept fundamental câştigat la Revoluţie), fie să le refuzi dreptul de a munci la sau pentru o companie sau instituţie a statului", a menţionat Borza.

Avocatul aminteşte succesele sale în administrarea companiilor de stat în insolvenţă, în special Hidroelectica, la care a fost administrator judiciar în perioada 2012-2016. El susţine că, în calitate de administrator judiciar, a fost un apărător al intereselor statului. 

„Euro Insol si Remus Borza au fost soldaţi credincioşi şi loiali statului, generând încredere, stabilitate, performanţă şi plus valoare în companiile pe care le administrează. Euro Insol şi implicit Remus Borza au virat în numele firmelor pe care le-au administrat către bugetul de stat peste 2 miliarde de euro doar în ultimii trei ani de zile", a afirmat Borza. 

Avocatul l-a criticat pe Victor Grigorescu cerându-i să fie mai preocupat de eficienţa la conducerea Ministerului Energiei,

„Ar fi bine ca domnul Victor Grigorescu, ca înalt demnitar al Statului Român, să mai rărească din postările zilnice pe Facebook (mijlocul de comunicare predilect al domnişoarelor singure), să fie mai puţin ipocrit, demagog, populist şi pseudojustiţiar", a mai scris Borza.

Săptămâna trecută, Borza a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că a acceptat invitaţia lui Călin Popescu-Tăriceanu şi s-a înscris în ALDE,. 

 

 

Ministrul Victor Grigorescu a făcut comentariile cu privire la Remus Borza în condiţiile în care în piaţă au apărut informaţii că Remus Borza ar fi interesat să preia administrarea Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, care ar putea intra în curând în insolvenţă din cauza problemelor financiare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri