Reacția Opoziției la declarațiile lui Dragnea. Dan Vîlceanu (PNL): „Discursul unui infractor dovedit”

Data actualizării: Data publicării:
dan vilceanu

Liviu Dragnea a avut, duminică, noi atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Aflat la Târgu Jiu, liderul PSD a spus despre şeful statului că este mai toxic decât Traian Băsescu. Iar pe susţinătorii lui Iohannis din Opoziţie i-a numit lachei care stimulează ura. Deputatul PNL Dan Vîlceanu a reacționat, la Digi24, afirmând că este un atac „al unui infractor dovedit” la adresa tuturor oamenilor care susțin justiția în România.

„Este discursul unui infractor dovedit, a unui om cu condamnare penală, care atacă toți oamenii care susțin justiția și înfăptuirea justiției în România și independența justiției din România. Este un infractor care deja are o a doua condamnare în primă instanță și care în toată perioada guvernării nu a catadicsit să facă altceva decât să lupte pentru ca justiția din România să fie îngenuncheată, astfel încât el să nu mai fie condamnat încă o dată. Așa că, atunci când vedem o asemenea persoană, ca toți oamenii care susțin statul de drept în România, trebuie să știm care e interesul lui personal”, a spus Dan Vîlceanu (PNL). 

Deputatul liberal a spus că, din punctul său de vedere, PSD și ALDE nu vor merge cu un candidat comun la alegerile prezidențiale, ci vor avea candidați separați. Liviu Dragnea fusese întrebat de jurnaliști dacă discursurile sale din acest weekend, ținute la Reșița și Târgu Jiu, sunt cele ale unui candidat la prezidențiale, dar liderul PSD a negat din nou că va candida pentru această funcție. „Din punctul meu de vedere, Liviu Dragnea dorește în momentul de față să fie măcar luat în considerare ca un potențial candidat, pentru că în acest moment, atunci când vorbim de Liviu Dragnea vorbim despre un om foarte urât de către populația din România, nu e loc în care să mergi și să nu fie un cetățean care să-l înjure. Nu cred că la PSD a mai rămas cineva capabil să candideze, în sensul în care aproape toți liderii importanți ai PSD au fost excluși sau au fost îngenunchiați cumva. Deci, practic, în acest moment, PSD-ul nu poate ieși decât cu Liviu Dragnea, care reprezintă și simbolul politicii duse de PSD în ultima perioadă, adică atacul infractorilor împotriva justiției”, a comentat deputatul.

Cât despre afirmația făcută de liderul PSD că aglomerația de pe șosele se datorează creșterii economice, Dan Vîlceanu spune că i se pare „revoltătoare”.

„Nu cred că trebuie să comentăm în modul cel mai serios orice tâmpenie spune Liviu Dragnea. (...) Cred că își bate joc de oameni când vine cu asemenea explicații”, a spus deputatul liberal Dan Vîlceanu.

Liviu Dragnea, nou atac la adresa președintelui Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat, duminică, în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PSD Gorj, acuzaţiile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, el spunând despre şeful statului că nu a făcut un singur lucru bun pentru ţară, a dezbinat, a incitat oamenii la proteste, a minţit, a vorbit de rău România şi protejează în continuare statul subteran.

„Vreau să vă spun câteva lucruri despre Iohannis. Eu am crezut că nu va veni în România vreun preşedinte mai rău şi mai toxic decât Băsescu. Eu nu am crezut, am crezut că Băsescu va fi răul maxim. Acest om nu a făcut până astăzi în patru ani de mandat un singur lucru bun pentru această ţară, a dezbinat, a incitat oamenii la proteste, a minţit, a vorbit de rău această ţară, a dezinformat instituţii europene, a susţinut şi protejat şi protejează în continuare acest sistem ocult care se numeşte statul subteran, pentru că acest sistem l-a ajutat cu cele 40 şi ceva de dosare penale, l-a ajutat cu acele case furate de la statul român. A avut două obiective majore spuse lui Călin Popescu-Tăriceanu exact a doua zi după alegeri, când a încercat să-l convingă să nu mai facă alianţă cu noi şi anume război total cu PSD şi blocarea guvernării. Şi asta a făcut doi ani şi jumătate, cu toate instituţiile de represiune pe care le coordonează: atacul la CCR, nerespectarea Constituţiei, nerespectarea deciziilor CCR, blocarea miniştrilor”, a declarat, duminică, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a adăugat că Iohannis are de gând să sacrifice orice pentru a obţine un nou mandat, „ca să scape de relele pe care le-a făcut”.

„România nu are astăzi nici măcar şeful armatei pentru că nu vrea Iohannis, este ceva fără precedent. De ce credeţi că face lucrul acesta? Orice are de gând să sacrifice pentru a-şi atinge un obiectiv: încă un mandat, ca să scape de relele pe care le-a făcut. Credeţi că noi putem să-l lăsăm pe Iohannis să mai ia încă un mandat, încă cinci - şase ani cu acest om care-şi urăşte propria ţară? Atunci, fraţilor, haideţi să vă treziţi cum ştiu eu PSD şi cum ştiu eu Gorjul. Colegi primari, preşedinţi de organizaţii, membri PSD, simpatizanţi PSD, PSD este poporul român la o scară mai mică, haideţi să ne aducem aminte lucrul acesta. Singurul partid care poate apăra interesele României şi care se poate bate cu oricine pentru această ţară este PSD”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ce a spus Liviu Dragnea despre alegerile prezidențiale

„A fost discursul unui om care vrea să spună ceea ce gândeşte şi simte. Pentru că nu mai vreau să stăm aşa, inerţi, şi toţi indivizii, toţi oamenii care nu au făcut ceva bun pentru această ţară să mintă, să dezbine, să înjure, să fie violenţi. Aşa ceva nu mai accept nici eu, nici colegii mei să nu mai accepte aceste lucruri. Nu putem să stăm să fie acoperit adevărul de această campanie ultraprofesionistă şi otrăvită de manipulare, care funcţionează de doi ani de zile în România (...) O să le răspundem cu vârf şi îndesat”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat de un jurnalist dacă discursul său este cel al unui candidat la prezidenţiale.

Totodată, el a subliniat că va fi decis după alegerile europarlamentare din mai candidatul pe care PSD îl va susţine pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, reiterând că îşi doreşte ca social-democraţii şi ALDE să aibă un candidat comun. „După alegerile europarlamentare (...) Iau în calcul varianta ca din partea alianţei PSD-ALDE să candideze candidatul cu cele mai mari şanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă cinci ani de zile. Asta este principalul criteriu care pentru mine, personal, este cel mai important. Obiectivul major este să nu mai fie Iohannis sau cine ştie ce altă invenţie securistoidă”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a participat sâmbătă şi duminică, la Reşiţa, respectiv Târgu Jiu, la conferinţele de alegeri ale organizaţiilor PSD din judeţele Caraş-Severin şi Gorj, unde a susţinut discursuri în care l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, dar a şi subliniat că nu mai acceptă ca lucrurile bune făcute în ultimii doi ani de guvernare a PSD să fie acoperite de criticile din partea reprezentanţilor opoziţiei sau a celor plecaţi din PSD.

Citiți și: 

Stelian Ion (USR): Dragnea nu are curaj să candideze la nimic

Victor Ponta: „Liviu Dragnea a văzut ieri cătușele și l-au lăsat nervii”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri