Remus Borza: „Nu suntem buricul Pământului”

Data publicării:
remus borza crop

Politicienii noștri nu s-au ridicat la anvergura marilor oameni de stat, vizionari și patrioți pe care i-a avut România în perioada antebelică. Guvernele României postdecembriste au fost aservite intereselor străine, au fost incapabile să modernizeze statul și instituțiile lui, incapabile să reformeze marile sisteme publice: administrație, învățământ, sănătate, scrie deputatul independent Remus Borza într-un articol postat pe blogul său cu ocazia Zilei Naționale.

Nicicând clasa politică și însăși societatea românească nu au fost mai dezbinate. La această stare de lucruri și involuție socială și morală a societății românești a contribuit și lipsa unei viziuni unitare, a unui proiect de țară pe care clasa politică de după 1990 trebuia să si-l asume, consideră Remus Borza.

De aceea, el spune că avem nevoie de o primenire a clasei politice cu oameni morali, competenți și curajoși. „Atât în politică, cât și în societatea românească trebuie să înlocuim mediocritatea cu meritocrația. Însă o reformă reală a statului şi implicit a clasei politice se va produce doar atunci când vom accepta că şi noi, cei vreo 20 de milioane de cetăţeni, avem o problemă, când ne-o vom recunoaşte şi asuma. Şi anume că nu suntem buricul pământului. Că nu suntem nici cei mai frumoşi, harnici şi deştepţi locuitori ai planetei. Când vom accepta că în ultimii 29 de ani, de tranziţie de nicăieri spre niciunde, ne-am dezumanizat, că am devenit sclavii banului şi ai puterii, cerând ostentativ drepturi, uitând că avem şi obligaţii, când vom conştientiza că ne-am pierdut rădăcinile, că am abandonat acele valori şi principii imuabile pe care s-au clădit naţiunea română, când ne vom ruşina de lipsa de respect faţă de părinte sau dascăl, de lipsa credinţei în Dumnezeu, a dragostei, compasiunii şi sacrificiului pentru semenul nostru, de lipsa loialităţii faţă de ţară. Atunci şi doar atunci, ne vom salva de la extincţie ca individ şi popor”, consideră deputatul Remus Borza.

Citiți aici articolul integral.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri