Reportaj cu camera ascunsă. Cu ce se ocupă un parlamentar „ocupat”

Data publicării:
29032013-2013-03-31-17h29m56s185
 

Prima oprire: biroul parlamentar al deputatului Ioan Mihăilă. Prima absenţă.

Jumătate dintre senatori şi deputaţi nu şi-au publicat nicio adresă a biroului de circumscripţie.

Democrat-liberalul Costică Canacheu are biroul de parlamentar în contradicţie cu programul. Adică „închis”. Nu e aşa mereu, explică parlamentarul.

„Ajung în fiecare zi. Stau la cinci minute, la şapte minute de mers pe jos, iar vecinii mei uneori sunt plictisiţi de mine”, a declarat, prin telefon, Canacheu.

Senatorul Victor Ciorbea are biroul parlamentar în acelaşi sediu cu firma de avocatură, însă are o explicaţie pentru această încurcătură.

„Mai am un birou parlamentar pe şoseaua Berceni, chiar în mijlocul colegiului. O să discut cu flăcăii ăştia să treacă toate detaliile”, a afirmat senatorul.

La finalul demersului, echipa Digi24 a găsit, în sfârşit, o uşă deschisă: a biroului senatorului PSD, Gabriel Mutu. Doar că parlamentarul lipseste.

„Un senator este un om foarte ocupat. şi e mai tot timpul în alertă, toată lumea trage de el în toate părţile”, a explicat secretara acestuia.

Rămâne un singur semn de întrebare. Cu ce se ocupă un parlamentar ocupat? Ne amintim că, în afară de primele două zile ale săptămânii, pe holurile parlamentului bate vântul.

Pentru birourile din circumscripţie, pe care echipa Digi24 le-a găsit închise, un parlamentar primeşte lunar nu mai puţin de 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri