Scandal în PNL Prahova: Liderul filialei a schimbat yala de la sediu, interzicând accesul liberalilor

Data publicării:
crin antonescu pnl ro 2

Mai mulţi membri din conducerea PNL Prahova au contestat şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, acuzând că aceasta este nestatutară. Ei au refuzat să participe la şedinţa de joi pe motiv că nu vor alianță „pe picior” cu PDL. preşedintele organizației județene, Mircea Roşca, a decis schimbarea încuietorii de la intrarea în sediul PNL Prahova, pentru ca liberalii să nu mai aibă acces în sediul partidului.

Am fost oripilat astăzi, după ce am preferat să nu ne prezentăm la o şedinţă în care se punea problema fuziunii cu PDL, un lucru pe care nu-l putem decide ca oameni politici, care facem politică de foarte mulţi ani şi ţinem la Partidul Naţional Liberal, nu o putem lua pe picior ca şi decizie. Am preferat să nu ne prezentăm astăzi (n.r. -joi) la şedinţă, să luăm o decizie pe picior, după care am aflat că preşedintele Mircea Roşca nu numai că ne-a adus fel de fel de injurii în această şedinţă care era şi nestatutară, dar a şi schimbat yala de la intrarea în sediu. Sunt secretar general al partidului şi totuşi nu pot să accept astfel de chestiuni care s-au întâmplat şi acum doi ani la fostul preşedinte Semcu", a declarat corespondentului MEDIAFAX secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care este, de asemenea, preşedinte al PNL Ploieşti.

Potrivit acestuia, de la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova convocată joi seară, în care ar fi trebuit să se discute alianța dintre PNL şi PDL, au lipsit cei mai mulţi dintre parlamentarii PNL din Prahova, pentru că aceştia nu au primit garanţii că în urma fuziunii partidul îşi va păstra numele şi identitatea doctrinară.

Consiliul Local Ploieşti este format din 27 de consilieri, iar dintre aceştia 10 sunt de la PDL, 8 sunt de la PNL, 5, de la PSD, 3, de la PPDD şi unul de la PC. Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, este membru PSD.

În Consiliul Judeţean Prahova, din totalul de 37 de mandate PDL deţine 13, PSD are 11, PNL are 8 mandate, PPDD are 4 mandate şi PC are un consilier. CJ Prahova este condus de social-democratul Mircea Cosma.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul discuțiilor cu liderii PDL, că toate alianțele locale ale PNL cu PSD prin care au fost asigurate majorități locale urmează să fie rupte, pentru a fi încheiate altele cu PDL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri