Scandal între USR și PLUS. ”Unii ne acuză, și pe noi și pe cei de la PLUS, că suntem partidul securiștilor. Întrebarea este: Suntem?”

Data actualizării: Data publicării:
Dam Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS)
Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS) Foto: InquamPhotos/ George Călin

Alianța USR-PLUS a încheiat un protocol care arăta că una dintre condițiile de integritate în vederea desemnării unei persoane drept candidat la prezidențiale din partea alianței viza ca acesta „să nu fi semnat angajament cu securitatea”. Cei de la USR au dorit ca interdicția să vizeze și persoanele care au semnat angajamente când erau minore, dar cei de la PLUS s-au opus. Deputatul USR Stelian Ion a precizat că PLUS a cerut modificarea textului, astfel încât această condiție să nu vizeze persoanele care au semnat angajamente când erau minori. 

„O condiție de integritate pentru a fi desemnat candidat din partea alianței era aceea ca respectivul membru să nu fi semnat un angajament cu Securitatea. (art. 6.3) Colegii de la PLUS au ținut morțiș ca aceasta condiție să nu îi vizeze pe cei care semnaseră angajamentul când erau minori. La prima vedere nu e un capăt de lume. În realitate însă, avem o mare problemă, mai ales că unii ne acuză, și pe noi dar și pe cei de la PLUS, că suntem partidul securiștilor. Întrebarea mea acum este: suntem? Am impresia că cei de la PLUS au un interes aici, ceea ce mă nemulțumește profund. Pe cine protejează? Nu vedeți aici o problemă? Cel care a semnat angajament cu securitatea când era minor și a continuat colaborarea când a devenit major e ok pentru a fi desemnat candidat din partea USR PLUS?”, a afirmat Stelian Ion, citat de Mediafax.

Și Daniel Funeriu a afirmat, vineri, că protocolul încheiat între USR și PLUS privind prezidențiabilele, prin care candidatul alianței trebuie să nu fi încheiat angajamente cu securitatea, cu excepția perioadei când acesta era minor, are ca scop protejarea unei anumite persoane.

„În anii grei ai comunismului aveam un coleg de clasă care, spre deosebire de noi toți, avea de toate: pantofi Otter, rachetă de tenis din aluminiu, banane, portocale, -adidași cu crampoane-, blugi, -video-, ciocolată, aducea frecvent cafea profesorilor, etc. Era un elev foarte bun și chiar plăcut celor din clasă, șef de detașament. În clasa a VIII-a am făcut un -chef- în care limbile mai multor copii s-au dezlegat și mulți au vorbit, surprinzător pentru mine, destul de nasol de Ceaușescu. Un coleg al cărui tată era trimis inginer în Siria chiar m-a surprins. A doua zi, în pauză, l-am văzut scriind cuvânt cu cuvânt ce au spus colegii despre Ceaușescu. Când a observat că citesc peste umăr ceea ce scria, s-a stresat, a mototolit hârtia deja bine umplută și a băgat-o în buzunar. Nu am mai vorbit niciodată cu el de atunci. Stimate domnule Barna, stimate domnule Cioloș: despre asta e vorba când cei care dorim o clasă politică nouă devenim brusc încruntați la mizeria cu -nu-i acceptăm pe cei care au semnat, majori fiind, angajament cu securitatea-. Nu este acceptabil așa ceva și arată clar că vreți să protejați pe cineva anume. Nu e păcat să distrugeți munca politică, pentru care v-au votat 22% dintre oameni, pentru a salva un gunoi uman care de mic își turna colegii?”, a scris Daniel Funeriu, pe Facebook.

(Editor A.D.)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A plecat din țară în urmă cu 20 de ani, iar acum vrea să se întoarcă acasă. Mesajul unei românce a devenit...
Pro FM
Nicki Minaj a fost arestată pentru posesie de droguri în Amsterdam. Cum a explicat artista incidentul pe care...
Film Now
Jane Fonda, fermecătoare la Festivalul de Film de la Cannes. După defilarea pe covorul roșu, actrița de 86 de...
Adevarul
Cum răspund ucrainenii noii legi a mobilizării: „Aș alege străinătatea, aș da mită. Viața mea este pe primul...
Newsweek
Maghiarii dau năvală să cumpere din România. „Până și produsele ungurești sunt mai ieftine la Arad"
Digi FM
Nadia Comăneci, declarații despre cum i-a schimbat viața gimnastica: „Sportul mi-a dat o voce pe când aveam...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
(VIDEO) Travis Scott si iubitul lui Cher au fost implicati intr-o bataie la petrecerea de dupa Cannes 2024