Scenariul alegerilor comasate. Moșteanu (USR): „PNL face jonglerii”. Stroe: „Stați acolo la 7% și faceți politică alături de AUR”

Data actualizării: Data publicării:
ionut stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Partidul Național Liberal propune comasarea alegerilor de anul acesta, susținând că astfel se pot face economii importante la buget. Potrivit ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, toate alegerile din 2024 ar costa 3.8 miliarde de lei, iar comasarea acestora ar duce la o reducere a cheltuielilor cu 1 miliard de lei. Invitat în emisiunea Studio Politic, la Digi24, liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, i-a acuzat pe liberali că fac jonglerii cu alegerile și „șmecherii la Cotroceni”, provocându-i la o dezbatere publică. În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că USR face politică alături cu AUR și că „sunt primii la scandal”. 

 

Ionuț Moșteanu spune că pe liberali îi încurcă democrația și că e de bun simț ca toate cele patru rânduri de alegeri să aibă loc. El spune că PNL și-a mințit electoratul în 2020, când au promis să scape România de PSD, ca mai apoi să se ia de mână cu social-democrații. 

În replică, Ionuț Stroe acuză USR că face politică alături de AUR și se ceartă cu toată lumea, inclusiv cu „Curtea Constituțională și cu DNA-ul și cu Parlamentul”. „Sunteți primii la scandal”, îi reproșează liberalul lui Moșteanu. 

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi:

Moșteanu: Nu e nimic de bun simț să-ți bați joc de democrație, iar democrația costă. Și din patru în patru ani face niște alegeri care trebuie să fie clare, să aibă niște campanii foarte clare cu mesaje limpezi, cu dezbateri reale, nu cum au făcut Iohannis în 2019 când a fugit de toată lumea și n-a fost nicio dezbatere. Astfel de atitudini fac ca oamenii să nu mai vină la vot. Dacă ar putea, peneliștii nici n-ar mai face alegeri și de când au ajuns șefi îi încurcă un pic democrația. Democrația trebuie să-și desfășoare aceste alegeri, sunt esențiale pentru orice stat sănătos. Ce fac ei sunt jonglerii cu alegerile, le așează cumva să iasă din hăul ăsta în care au picat mai degrabă peneliștii, pentru că ei și-au păcălit electoralul când le-au zis în 2020 „dați-ne voturi să vă scăpăm de PSD”, iar după asta s-au luat de mână cu ei. (...) Vin cu aceste pretexte, când îl auzi pe Boloș vorbind de economie te bufnește râsul.(...) Au mai încercat așa și alții înaintea voastră, Năstase, Geoană, Ponta și nu e pentru cine se pregătește.

Stroe: Ce drept la replică să-i dau unui partid care se luptă să treacă pragul electoral și care încearcă o construcție politică a disperării și neputinței. Ei nu participă la niciun fel de dezbatere. 

Moșteanu: E o dezbatere reală pe tema asta? Invitați-ne la o dezbatere publică cu presa despre comasarea alegerilor, societatea civilă, faceți o dezbatere reală sau numai cu șmecherii pe la Cotroceni, prin spatele ușilor închise. Dacă faceți dezbatere, venim.

Stroe: Este un demers al acestor partidulețe pentru a salva conducerea celor trei partide, acest cerșit de voturi pe care îl fac la televizor. Eu vorbeam despre organizarea împreună a alegerilor, să aducem argumente raționale, care țin de prezența la vot, de economiile la bugetul de stat, de stabilitate politică pe care trebuie să o avem.

Moșteanu: Trebuie să avem democrație reală, nu stabilitate. Stabilitatea vine după o democrație consolidată.

Stroe: Gata. Game over. Stați acolo la 7% că stați foarte bine și faceți politică alături de AUR. Dumneavoastră și cu AUR văd că vă războiți acum și cu Curtea Constituțională și cu DNA-ul și cu Parlamentul, cu toată lumea. Sunteți primii la scandal.

Moșteanu: PNL-ul și-a mințit electoratul!

Stroe: Știți cum e cu drumul lung și grija față de altul. Totala imaturitate și irelevanță în care ați căzut acolo veți rămâne.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri