Ședința CGMB de luni nu poate avea loc pe internet, ca la Guvern și Parlament. Explicația Gabrielei Firea

Data actualizării: Data publicării:
firea

În timp ce ședințele de Guvern sau de Parlament se desfășoară pe internet, luni are loc o ședință clasică a Consiliului General al Municipiului București. Asta în condițiile în care autoritățile au interzis adunările publice din cauza epidemiei de coronavirus din România. Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a explicat duminică seară la Digi24 că această întâlnire va respecta măsurile de protecție.

„Avem nevoie de decizii foarte importante pentru Administrația Spitalelor, coordonăm 19 spitale din capitală. De asemenea, pentru Direcția Generală de Asistență Socială care are grijă de cei în autoizolare și carantinați. Această ședință nu se putea realiza online, deocamdată, până la modificarea propriului regulament de funcționare al CGMB. După pandemie sunt absolut convinsă că s-ar fi găsit cineva să ne facă o plângere, să ne dea în judecată.

M-am informat, atât la Guvern, cât și la Parlament, acolo unde s-au luat astfel de decizii înainte de ședințele propriu-zise online-video și ni s-a comunicat că trebuie să avem o ședință cu prezență fizică pentru modificarea regulamentului, ceea ce se întâmplă mâine (luni, n.red.) ca unul dintre primele puncte, înaintea votului pentru proiectele care țin de sănătatea publică.

Am discutat și cu domnul secretar de stat Raed Arafat, iar modalitatea va fi următoarea: într-o sală de 450 de persoane vor intra pe rând grupuri de câte opt consilieri generali, la distanță de doi metri, care nu vor interacționa și vorvota în scris - da, nu sau abținere - după care vor ieși din sala respectivă.

Vom avea de față și reprezentanți ai Administrației Spitalelor, le vom pune la dispoziție măști, mănuși, dezinfectanți. Prioritatea se îndreaptă către spitale.

Suntem permanent în legătură directă cu Ministerul Sănătății, pentru că organizăm ca Spitalul Colentina să devină spital care preia pacienții cu dublă afecțiune, una cronică sau un recent apărută acută, dar și infectare cu Covid-19”, a declarat Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri