Ședință de urgență la PNL pentru Orban - premier. Soarta lui Cîțu pare decisă

Data actualizării: Data publicării:
florin citu singur la guvern
Liderii PNL decid la ora 17 soara lui Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Conducerea PNL se reunește miercuri, la ora 17, în ședința Biroului Politic Național în care va fi supusă la vot retrgerea lui Florin Cîțu. Deși în ședința restrânsă de marți seara mai mulți lideri l-au înfruntat pe Ludovic Orban, potrivit ultimelor informații din partid, acesta are șanse mari să fie susținut pentru funcția de premier.

Pentru liderii partidului va conta și declarația făcută de președintele Klaus Iohannis care a evitat să se implice în disputa din partid pentru desemnarea premierului. Președintele a precizat că va propune orice variantă de premier va primi din partea unei coaliții care poate forma majoritatea, „că e Orban, că e Cîțu”.

Declarația lui Klaus Iohannis, aparent un semnal de neutralitate, a fost totuși interpretată de liberali ca fiind un sprijin prezidențial pentru Ludovic Orban. Liderii partidului așteptau de marți seara un semnal de la Palatul Cotroceni, pentru a ști cum să se poziționeze în scandalul Orban-premier, și, înainte de ședința de la ora 17 se pare că balanța înclină deja împotriva lui Cîțu.

Însă, în partid sunt voci care susțin că nu este normal ca Florin Cîțu să fie retras pentru a doua oară și că o astfel de decizie arată inconsecvență din partea conducerii PNL care a decis, cu doar o săptămână în urmă, prin votul Biroului Politic Național, desemnarea lui Cîțu.

Ludovic Orban a discutat în ultimele zile cu apropiații săi din partid și a contactat telefonic liderii de filiale pentru a se asigura că are sprijin pentru retragerea lui Florin Cîțu.

„Orban nu va avea nicio problemă în partid să îl retragă pe Cîțu”, susțin surse din PNL

Cei care susțin desemnarea lui Ludovic Orban văd în acestă decizie o deblocare a negocierilor, pentru că se așteaptă ca, cel puțin cei din USR, să fie de acord, în condițiile în care, astfel, Dan Barna va ajunge președintele Camerei Deputaților.

PLUS, prin vocea lui Dacian Cioloș, a anunțat încă de marți seara că nu îl acceptă pe Ludovic Orban.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri