Sari la conținut

ALDE. Toma Petcu nu mai vrea să fie ministrul energiei

Ministrul energiei, Toma Petcu, a anunțat vineri, la o ședință a liderilor ALDE, partidul care îl susține, că nu mai vrea să facă parte din noul guvern condus de Viorica Dăncilă. Ca urmare, conducerea ALDE a decis să-l propună pentru acest portofoliu pe deputatul Anton Anton.

ACTUALIZARE. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat vineri că în locul lui Toma Petcu la Ministerul Energiei va fi propus Anton Anton. Decizia a fost validată în unanimitate de membrii Biroului Politic Central al ALDE. Deputatul Anton Anton a mai lucrat în Ministerul Cercetării în perioada 2005-2008, iar în 2008 a deținut chiar, pentru două luni și jumătate, portofoliul Educației și Cercetării (în cabinetul Tăriceanu).


Toma Petcu spune că face pasul în spate din motive personale. Foarte probabil, el vrea să se retragă din cauza problemelor de sănătate, cu care s-a mai confruntat în cursul mandatului său și la un moment dat chiar s-a pus problema să renunțe la el.

Anunțul ministrului ALDE intervine în timp ce partenerii de coaliție de la PSD s-au reunit vineri într-o ședință la care urmează să stabilească lista viitorilor miniștri din Cabinetul Dăncilă.

În principiu, ALDE a anunțat că își va păstra miniștrii în noul guvern. În condițiile retragerii lui Toma Petcu, este vehiculat în presă numele deputatului Anton Anton ca înlocuitor. Mai există însă și posibilitatea ca ALDE să propună PSD un schimb de portofolii - să cedeze Ministerul Energiei și să ia altceva.