Şeful CNCD explică procedura după acuzaţiile lui Laufer. Ce trebuie să facă Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
csaba asztalos cncd - agerpres_10762860
FOTO: Agerpres

Preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat la Digi24 că acuzaţiile lui Ilan Laufer sunt extrem de grave, fiind un subiect sensibil nu numai în România, ci şi în întreaga lume. 

"Am înţeles că Ilan Laufer intenţionează să depună o plângere la CNCD. Laufer a mai fost ministru în guvern, numit de Iohannis", a spus Asztalos Csaba.

Potrivit acestuia, au mai fost trei dosare privind etichetarea de nazism a lui Klaus Iohannis.

"Se continuă utilizarea unor stereotipuri şi prejudecăţi. În lupta politică se folosesc acesre elemente şi este regretabil", a adăugat şeful CNCD.

El a explicat şi care este procedura într-un astfel de caz.

"În principiu, când avem victima unei posibile fapte de discriminare trebuie să  primim o plângere. Nu am mai avut o asemenea plângere care să se refere la refuzul de a fi numit ministru. Laufer a emis deja un mesaj public, Iohannis trebuie să răstoarne această prezumţie, să spună - nu l-am numit pe Laufer din următoarele motive. Ar ajuta o explicaţie a preşedintelui. Avem o o procedură în discriminare, Laufer a creat o prezumţie simplă a unei discriminări pe care Iohannis o poate răsturna explicând care au fost motivele refuzului la numire", a explicat şeful CNCD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri