Senator PSD, despre numirea lui M.R. Ungureanu la șefia SIE: „Este o revanşă a domnului Iohannis pentru că domnul Ponta nu şi-a dat demisia!” 

Data publicării:
iohannis-ponta-dupa-juramant-ministri-noi-2

Cred că dorinţa de putere a preşedintelui Iohannis depăşeşte nişte limite acceptabile”, a declarat senatorul PSD Daniel Savu.

„Faptul că după o numire la SRI a domnului Helvig, care era secretar general la PNL, vine cu această numire a domnului Ungureanu, un personaj extrem de controversat. Numai din mandatul anterior la SIE ne amintim relaţia pe care soţia o avea cu OMV-ul, financiară. Problemele cât a fost premier - scurta perioadă care l-a lăsat în urmă - nu cred că-l recomandă. Dar constat că în România devine o modă ca absolvenţii Soros să fie numiţi în funcţiile de conducere a serviciilor secrete. Tocmai de asta mă gândesc, contraspionajul românesc ce mai face? Ambii şefi, domnul Helvig şi domnul Ungureanu, au condus proiecte pentru Fundaţia Soros, sunt absolvenţi Soros. Mă mir că nu mai găsim şi printre românii care nu au absolvit Fundaţia Soros oameni care să conducă serviciile secrete. Mi-aş dori ca foştii mei colegi din contraspionajul românesc să fie activi. Sunt total nemulţumit de dezechilibrul pe care-l creează domnul Iohannis în România prin faptul că numeşte doi conducători ai serviciilor secrete de la PNL. Nu este o practică. La SIE nu prea se fac numiri politice. Este o revanşă a domnului Iohannis pentru că domnul Ponta nu şi-a dat demisia”, a spus senatorul Daniel Savu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri