Sighiartău, după rezoluția parlamentului olandez împotriva aderării României la Schengen: „Să vorbim despre mafia din Olanda”

Data publicării:
Robert Sighiartău
Robert Sighiartău. Foto: Inquam Photos / Silviu Filip

Deputatul PNL Robert Sighiartău a reacționat la rezoluția adoptată joi de parlamentul olandez, care recomandă un vot împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Sighiartău califică rezoluția drept „o bătaie de joc” la adresa României și spune că și în Olanda există corupție, mafie și trafic de droguri.

„E o bătaie de joc la adresa țării noastre. Cred că va trebui să începem să vorbim mai mult despre corupția din Olanda. Despre traficul de carne vie, despre portul Rotterdam și mafia de acolo, despre cum se vând droguri de mare risc pe la colțurile strădulețelor din Amsterdam”, a scris deputatul PNL Robert Sighiartău vineri într-un mesaj pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentul olandez a adoptat joi o rezoluţie care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat eurodeputata olandeză Sophia in'T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat joi, în parlamentul de la Haga, că România și Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Spațiul Schengen, pentru că trebuie actualizate evaluările MCV, precum și cele privind Sistemul de Informații Schengen. El a amintit că a discutat aceste lucruri cu președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei în România și a precizat că nu are nimic împotriva aderării celor două țări la Schengen, doar că acest lucru trebuie să se întâmple „când sunt gata”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri