Deputatul USR Stelian Ion, fost avocat al lui Mazăre, îl critică pe Iohannis pentru că a numit la MAI un apropiat al lui Mazăre

Data actualizării: Data publicării:
stelian ion in spate eugen nicolicea_fb
Foto: Facebook

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion l-a criticat, miercuri, pe președintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat propunerile făcute de Viorica Dăncilă pentru ministerele de interne și de externe. Șeful statului a fost criticat și de europarlamentarul Clotilde Armand.

Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte”, afirmă deputatul USR, pe Facebook.

„O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației. Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, adaugă Stelian Ion.

Potrivit constanta.ro, Stelian Ion a fost avocatul lui Radu Mazăre într-un proces în care Sulfina Barbu deschisese o acțiune împotriva fostului primarul al Constanței, după ce acesta o numise „proastă”, în cadrul unei conferințe de presă. Procesul a fost câștigat în final de fostul primar.

”La acuzația de ipocrizie, falsitate, fățărnicie față de faptul că, deși l-am reprezentat pe Radu Mazăre în 2006 în 3 dosare, am ajuns să îl critic în mod public, vă răspund simplu: nu e nicio ipocrizie. Dar pot înțelege, într-o oarecare măsură, reticența dvs. având în vedere că nu cunoașteți detaliile cu privire a aceste 3 dosare și că într-devăr, mulți dintre cei care în epoca Mazăre au fost apropiați ai săi, instrumente cu care a căpușat acest oraș, îmbogățindu-se la rândul lor, au pozat după abdicarea lui Mazăre în personaje neutre sau chiar în oponenți, fie că erau jurnaliști care îi cântaseră osanale, directori sau funcționari din primărie, politicieni de prin partidele ”de opoziție” de atunci. Eu nu am fost nici apropiat al lui Mazăre, nici părtaș la acțiunile sale prin care patrimoniul Constanței a ajuns în mâinile camarilei sale, nici complice îmbogățit de Mazăre. Dacă printr-un concurs de împrejurări l-am reprezentat pe Mazăre în 3 dosare, asta nu înseamnă că l-am admirat pe Mazăre, că am fost de acord cu toate mizeriile pe care le-a făcut în calitate de primar (despre unele aflând abia după 2010) sau că s-a creat vreo relație de subordonare sau de servilism care să mă facă să tac. Ca avocat, asta faci: aperi clienții care te angajează, nu neapărat toți simpatici, nu neapărat toți ușă de biserică. E ciudat că trebuie să dau explicații pentru aceste lucruri, deoarece mi se pare firesc ca oamenii să facă diferența între avocat și client, mai ales atunci când legătura este una sporadică, de circumstanță…”, a declarat Stelian Ion pentru Constanta.ro. 

De asemenea, Clotilde Armand scrie că „ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală”.

„Sper să ne explice președintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Știți de ce? Pentru că ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retrocedările ilegale din Capitală. Balisticul Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetățenii merită o explicație, dle președinte”, a scris și europarlamentarul USR.

Citește și

Cine este Nicolae Moga, propunerea PSD pentru Ministerul de Interne

Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru postul de ministru de Externe, este apropiată de Viorica Dăncilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri