Sulfina Barbu: PNL va depune o moţiune de cenzură după 1 februarie 2015

Data publicării:
Sulfina Barbu-Mfax

 

Sulfina Barbu a precizat, la RFI, că îşi doreşte ca "Partidul Naţional Liberal să ajungă la guvernare într-un mod constituţional, democratic şi transparent".

"Mă refer aici la cele două modalităţi de a prelua guvernarea: moţiune de cenzură şi este ştiut faptul că în această sesiune parlamentară nu mai avem dreptul să depunem o moţiune de cenzură, abia în sesiunea parlamentară de anul viitor, după 1 februarie 2015 vom avea posibilitatea să depunem moţiune de cenzură. Dacă se creionează o altă majoritate parlamentară la această moţiune de cenzură viitoare, sigur că atunci putem să discutăm de o propunere de Guvern, condus de Partidul Naţional Liberal. Deocamdată, avem o majoritate în Parlament care susţine Guvernul condus de domnul Victor Ponta şi nu ne dorim negocieri în spatele uşilor închise pentru creionarea altor majorităţi. Sigur, 2016 fiind anul alegerilor, este anul în care noi sperăm că vom convinge electoratul din România să ne acorde încredere, să ne acorde un vot majoritar, care să ne permită formarea Guvernului. Cred că este important că Partidul Naţional Liberal are maturitatea de a privi lucrurile prin prisma Constituţiei şi a alegerilor din România. Nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate în anul 2015, dar asta este o altă temă, care poate fi discutată la momentul oportun", a continuat ea.

Vicepreşedintele PNL a precizat că PNL va depune o moţiune de cenzură anul viitor.

"În general, Opoziţia este cea care vine şi foloseşte toate mijloacele constituţionale de a face opoziţie. Fiind un mijloc constituţional de a face opoziţie, aş spune de pe acum, da, Partidul Naţional Liberal va depune o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de către partid, în funcţie de gravitatea guvernării domnului Ponta şi a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranţă, acest instrument va fi folosit", a precizat Sulfina Barbu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri