Surse: Ciucă, reproșuri la adresa lui Vîlceanu după ce liberalul a criticat public doi colegi, miniștri PSD

Ema Stoica Data actualizării: Data publicării:
Dan Vîlceanu așteaptă să facă declarații.
Potrivit unor surse guvernamentale, șeful Executivului l-ar fi certat pe ministrul Fondurilor Europene Dan Vîlceanu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Reproșuri în ședința de Guvern din partea premierului Nicolae Ciucă. Potrivit unor surse guvernamentale, șeful Executivului l-ar fi certat pe ministrul Fondurilor Europene Dan Vîlceanu pentru că a criticat public doi miniștri de la PSD. În urmă cu două zile, liberalul le-ar fi reproșat miniștrilor Muncii și Sănătății, ambii de la PSD, modul în care gestionează fondurile europene.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Astăzi, în ședința de Guvern, premierul Nicolae Ciucă i-a reproșat lui Dan Vîlceanu modul în care a criticat public investițiile de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Muncii, iar din informațiile Digi24, premierul i-ar fi cerut ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene să nu se mai întâmple acest lucru în spațiul public.

În apărarea colegilor de partid a intervenit și Sorin Grindeanu, care, ar fi spus în această ședință, că este prima oară, cel puțin în cazul acestui cabinet, în care un ministru este criticat de un coleg, de la tribuna Guvernului.

Reamintim că în urmă cu două zile, Dan Vîlceanu, ministrul Proiectelor și Fondurilor Europene a criticat Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii pentru modul în care au absorbit fonduri în ultima perioadă, și a spus că au cele mai slabe rezultate.

Există o slabă absorbție a Ministerului Muncii și o slabă absorbție a Ministerului Sănătății.Și din acest punct de vedere, aș fi profund recunoscător dacă cei doi miniștri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene, pentru că la începutul mandatului acestui Guvern toată lumea a înțeles, eu știu... anumite nefuncționalități, sau disfuncționalități, că ai preluat mandatul, nu ți-ai găsit toate documentele pe care trebuia să le găsești. Au trecut câteva luni și, evident, și eu, și premierul, și toată țara, toată populația României așteaptă să vadă progrese, și mai puțin scuze”, a declarat Dan Vîlceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri