Tăriceanu, apreciat de Udrea, la 11 ani de la episodul „bilețelul roz”

Data actualizării: Data publicării:
170301_ICCJ_GALA_BUTE_elena udrea - 01_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Foto: InquamPhotos/Liviu Florin Albei

După ultimele declarații făcute de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ca răspuns la avertismentul celor șapte ambasadori, fostul ministru PDL Elena Udrea a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj de apreciere la adresa liderului ALDE. „Viața nu încetează să ne ofere șansa de a învăța din greșelile trecutului”, concluzionează fostul ministru, condamnată în prima instanță, în unul din dosarele penale pe care le are, la șase ani de închisoare.

170301_ICCJ_GALA_BUTE_elena udrea - 01_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Liviu Florin Albei

„După 11 ani de la «bilețelul roz», azi îi dau dreptate lui Tăriceanu și îi apreciez poziția curajoasă, constantă și argumentată în favoarea reinstaurării democrației și împotriva abuzurilor pe care le comit în România, reprezentații puterii oculte a serviciilor secrete și a justiției de tip «camp tactic». Viața nu încetează să ne ofere șansa de a învăța din greșelile trecutului...”, scrie pe Facebook fostul ministru al Dezvoltării (N.R. - textul este redat așa cum a fost scris, cu tot cu greșeli).

Elena Udrea își însoțește postarea cu o captură de la televiziunea lui Dan Voiculescu, captură în care apare Călin Popescu Tăriceanu în conferința de la Parlament, iar pe bandă galbenă este scris „Tăriceanu: Iohannis face greșelile lui Băsescu”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Senatului a declarat, vineri, la Parlament că îngrijorările ambasadelor UE în România nu sunt justificate și a acuzat de „informare artificială”. „Îngrijorările pot fi, cel mult, legate de cele trei legi. Ele nu au fost traduse ca cineva din străinătate să se informeze corect. Îmi pun semne de întrebare. Pe ce e baza acestor aprecieri. Au o informare artificială. Pot accepta doar preocupări legitime. Comentariile şi afirmaţiile trebuie făcute în cunoştiinţă de cauză. Au preluat mecanic diferite informaţii apărute în spaţiul public”, a spus Tăriceanu.

Declarațiile liderului ALDE au fost făcute după ce, joi, ambasadorii a șapte state UE și-au exprimat îngrijorarea legată de modificările aduse legilor Justiției în România. Avertismentul a fost semnat semnat de ambasadorii țărilor: Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Suedia, Danemarca, Finlanda.

Episodulul „bilețelului roz” s-a consumat în 2005 și s-a aflat de el în 2007, când ex-președintele Traian Băsescu a prezentat bilețelul ce i-ar fi fost trimis de Călin Popescu Tăriceanu împreună cu materialul „Rompetrol”.

„1. Dragă Traian, îţi trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbeşti la Parchet despre subiect?”, scria Tăriceanu, care a și semnat.

Traian Băsescu l-a acuzat la momentul respectiv pe Tăriceanu, care era premier, că i-a propus un parteneriat cu „oligarhiile”, parteneriat pe care el nu l-a acceptat.

Despre existența bilețelului a vorbit și Elena Udrea, care era, la momentul respectiv, consilier de stat la Cancelaria președintelui.

În 2014, Partidul Mișcarea Populară al lui Traian Băsescu anunța că a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influență în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, în episodul „bilețelul roz”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri