Sari la conținut

Teodor Meleșcanu, iritat de scandalul „Victor Ponta- spion”

Pentru fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, întrebările pe această temă au devenit pur şi simplu agasante. Dar întrebări îi sunt adresate în continuare, în condiţiile în care este, practic, un important personaj în toată această poveste lansată de Traian Băsescu.

Să ne reamintim: preşedintele susţine că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit şi că Teodor Meleşcanu, în calitatea lui de şef al SIE, a refuzat să îi furnizeze informaţii pe care ar fi fost obligat să i le dea.

„În ultimele 72 de ore am asistat la dezbateri intense pe toate posturile de tv în legătură cu subiectul aşa-zişilor ofiţeri acoperiţi. Această tema s-a încheiat. Tot ce era de spus, tot ce era de scris, s-au făcut până acum. Din această dispută dintre preşedinte şi premier pierde România, pierdem cu toţii. Acest delir şi această manipulare trebuie să înceteze. Preşedintele nu a cerut o lista. A cerut numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în guvern.

Numele înseamnă mai multe persoane, de aceea m-am referit la o lista a ofiţerilor acoperiţi. S-a cerut să se comunice dacă în Guvern sunt ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri şi în acelaşi timp să se comunice perioada în care au făcut parte. N-a trecut niciun nume. Subiectul e încheiat”, a declarat Teodor Meleşcanu.