Traian Băsescu, despre „noul” PSD: Dăncilă crește, mai cu un CEx, mai cu un SEx

Data actualizării: Data publicării:
dancila trista ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Traian Băsescu a declarat la Digi24 că nu crede în posibilitatea reformării PSD, într-un așa zis „nou” PSD. Întrebat de Cosmin Prelipceanu despre această ipoteză, fostul președinte al României și actual europarlamentar PMP spune că aceasta ar putea fi făcută de Dăncilă sau de Ponta. Dar, spune Băsescu, „în Ponta nu am încredere”, iar Dăncilă „supraviețuiește pentru că vor baronii”.

Traian Băsescu: Nu există, e o poveste „noul” PSD. Cine credeți că ar putea să-l creeze? Doamna Dăncilă sau Ponta, dincolo, la Pro Promânia. Nu poate fi creat. Nu am încredere în Ponta, își schimbă valorile foarte repede și, dincolo, doamna Dăncilă supraviețuiește pentru că vor baronii.

Va fi președintele PSD și premier, pentru că are atu-ul maxim. Le spune: „băieți, dacă nu sunt și președinte al PSD-ului, luați mandatul meu de prim-ministru de aici”. Dar nu îl dă lor, se duce și îl predă la președintele Iohannis. Și atunci îi seacă la inimă și nimeni nu va juca varianta ieșirii de la guvernare.

Ai un premier care ar vrea să candideze la funcția de președinte al partidului, și partidul i-ar spune „Nu!”. Păi, pe bună dreptate premierul își depune mandatul.

Acum, ăsta-i principiul. Faptul că este doamna Dăncilă în postura de a face acest joc, este doar un ghinion al PSD-ului. Faptul că nu a fost un om de primă dimensiune politică. Dar uite că și doamna Dăncilă crește, mai cu un CEx, mai cu un SEx, cum le încurcă dânsa...

Nu mai este ca acum câteva luni, îmi pare mai relaxată. Observ că este destul de liberă, adică își asumă ce face. Și acum văd că își asumă să nu dea drumul la Codul administrativ prin ordonanță de urgență, cod administrativ care este extrem de așteptat de primari, pentru pensiile speciale, dar aici trebuie multă atenție. Acest concept a fost deja respins de CCR, și să vii cu o ordonanță de urgență... sună rău tare.

Citiți și:  De ce se duce Traian Băsescu la Bruxelles? „Sunt de dat niște bătălii. UE parcă ne spune că trebuie să trăim și cu invazia musulmană”

Traian Băsescu, despre Eugen Teodorovici: Lasă-l la cărți de muncă, ăsta nu înțelege nimic din echilibrele macroeconomice

Traian Băsescu: Nu există un plan comun al opoziției; La prezidențiale nu există o problemă, PSD n-are candidat

Test-fulger pentru liderii din opoziție: Cine au fost cei mai buni președinți și premieri ai României?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri