Tu ce vrei să schimbi în România? Alexandru Doroftei: Ar trebui mai multe investiţii publice eficiente în infrastructură

Data actualizării: Data publicării:
alexandru doroftei

Infrastructura, o problemă indicată de toţi cei, cu care am stat de vorbă, în ultimele săptămâni. O avem şi nu o avem, în acelaşi timp. Avem planuri şi masterplanuri, mii de kilometri de autostradă pe hârtie şi peste 10 mii de drumuri de pământ în viaţa reală. „Infrastructura” e unul dintre cele mai triste refrene româneşti. Alexandru Doroftei, economist în Timişoara, și-a exprimat părerea legată de cum stăm la capitolul „infrastructură”.

Alexandru Doroftei a absolvit Facultatea de Economie, Universitatea de Vest și lucrează într-o bancă de 4 ani. De asemenea este membru în Consiliul Director al Mensa România

Prioritatea ar trebui să fie schimbarea mentalităţii românilor şi inducerea unei stări de bunăstare. Iar asta se poate face doar prin restructurarea şi modernizarea anumitor sisteme sau sectoare esenţiale ale ţării respectiv economie, sectorul sanitar, sectorul educaţional. Din punct de vedere economic cred că cea mai importantă măsură ar trebui să fie crearea locurilor de muncă, nivelul şomajului fiind un indicator social de referinţă pentru siguranţa şi fericirea unui popor. De asemenea, din punct de vedere economic ar trebui mai multe investiţii publice eficiente în infrastructură. Ele la rândul lor conduc la o mai bună atragere a investiţiilor private şi implicit dezvoltarea economiei.

Debirocratizarea şi susţinerea sistemului privat dacă se poate împreună cu depolitizarea sectorului bugetar şi inducerea sau implementarea meritocraţiei la nivelul acestuia. Cred că ar trebui eliminată sau măcar redusă corupţia şi evaziunea fiscală prin încurajarea instituţiilor statului direct implicate. La nivelul sectorului de sănătate, nu este tocmai pe domeniul meu, dar cred că este impetuos necesară dezvoltarea şi modernizarea sistemului sanitar.

Legat de sectorul educaţional cred că este prioritar să fie corelat cu nevoile societăţii actuale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri