Sari la conținut

Tudose neagă un conflict cu Dragnea: Dacă măsurile fac mai mult rău, nu le aplicăm

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu are un conflict cu Liviu Dragnea pe tema programului de guvernare şi nu s-a certat cu el, aşa cum a relatat presa. Şeful Executivului a reiterat că noile măsuri din programul de guvernare, precum schimbarea taxării, vor fi implementate doar după efectuarea unor simulări care să demonstreze că ele nu fac "mai mult rău".

"Am citit şi eu ştirea că luni m-am certat cu domnul preşedinte Dragnea. Luni nu am reuşit să vorbim. Dar, dacă trebuie cumva, o să ne certăm ca să vă validăm ştirea. Nu am apucat să ne certăm încă, nici luni, nici ieri şi nici azi", a spus Tudose.

El a precizat că a avut o discuţie "constructivă" cu Dragnea marţi, după ce au participat la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, despre "cum să aşeze lucrurile pe linia de guvernare".

Întrebat despre posibila implementare a unor taxe, Tudose a afirmat că se fac încă analize, iar modificări nu vor fi operate decât dacă se demonstrează prin simulări că ele vor fi benefice.

"Dacă vom vedea măsuri care fac mai mult rău decât bine, nu le vom aplica. Dacă sunt bine le introducem. Vom analiza introducerea de noi taxe dacă pe simulare dau rezultate bune. (...) Vom face toate simulările posibile", a spus premierul.

El a precizat că i-a cerut deja ministrului de Finanţe să înceapă aceste evaluări.

Premierul a mai spus că este "optimist" cu privire la implementarea programului de guvernare. "Nu sunt sceptic în ceea ce priveşte programul de guvernare. Sunt optimist", a afirmat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre unele măsuri din programul de guvernare, precum impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate, iar prim-ministrul le-a privit „cu foarte multă grijă”, existând posibilitatea ca acestea să nu mai fie aplicate, dacă se constată că vor crea defecţiuni într-o anumită parte a economiei.

Citiți și: 

Dragnea, disensiuni cu Tudose? „Am avut o discuție aplicată și aseară, la recepția la Ambasadă”

Pe aceeași temă