Sari la conținut
News Alert

Victor Ponta: Klaus Iohannis merge la Bruxelles ca surda-n horă

Lămuresc populația României și pe cetățeanul Klaus care-i situația cu refugiații. Și anume, există o tendință pe plan european începută de Ungaria dar care poate continua și în cazul Sloveniei, Austria, Croația, Germania de a-și închide granițele. Datoria mea față de cetățenii României, că de asta sunt prim-ministru, am mers să discut cu principalii noștri parteneri pe plan regional, Bulgaria și Serbia, ca să avem o acțiune și o coordonare pe ce este cea mai mare provocare în acest moment”, a spus Victor Ponta la intrarea în sediul PSD.

Premierul a adăugat că „dacă toți ceilalți își închid granițele, n-o să fim de acord ca toți imigranții să rămână în Bulgaria, Serbia și România”. De asemenea, el a îndemnat la calm.

Eu vreau să mai stabilim un lucru, problema nu e ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavostră știți ce-a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Restul colegilor prim-miniștri îmi spun că domnia sa merge la Bruxelles, știți cum zice românul, ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce și tace din gură. Și-atunci, obligația mea este să am grijă ca politicile noastre să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european”, a spus premierul Victor Ponta.

Restul, povestea cu mandatul, dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns. Sau invers. De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană, domnul Iohannis - fiind doar arogant și nimic altceva - cade în capcană. Mandat să ce, să mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri? Sunt vice-primar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României. Cred că domnul Iohannis habar n-are ce-am vorbit noi la Sofia și e păcat, pentru că totuși e cetățean al României și ar fi trebuit să se informeze înainte”, a mai spus Victor Ponta.

„S-a dus ca surda la horă și cum s-a dus așa s-a și întors”, a ținut premierul să precizeze.

Klaus Iohannis: Victor Ponta nu a avut mandat să discute închiderea granițelor. Este doar o discuție de weekend a premierului

Victor Ponta: „Dacă sunt ţări care şi-au închis graniţele sau fac ziduri, atunci avem dreptul să ne apărăm în egală măsură”

Cazul poliţistului decedat | Victor Ponta: Politic, e o lecţie foarte bună pentru toţi, şi pentru domnul Oprea