Violeta Alexandru, după ce PNL l-a presat pe Nicușor Dan să renunțe la suspendarea PUZ-urilor pentru doi ani: „Trei luni e suficient”

Data publicării:
violeta alexandru se saluta cu nicusor dan la un eveniment electoral
Digi24.ro a scris joi despre presiunile făcute de liberali ca primarul general al Capitalei să renunțe la suspendarea PUZ-urilor pentru o perioadă de doi ani. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cîrstovean

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a scris un mesaj pe Facebook în care confirmă informațiile publicate de Digi24.ro potrivit cărora primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost presat de consilierii PNL să renunțe la suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare. Acesta a fost nevoit să accepte varianta de suspendare pe o perioadă de numai 3 luni, din cauză că PNL, partidul aliat, nu susține proiectul și nu ar avea voturile necesare pentru a valida proiectul în ședința CGMB care va avea loc vineri. 

„Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Primarul Dan pentru suspendarea PUZurilor. O suspendare 3 luni, timp în care să se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZuri de sector și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, scrie Violeta Alexandru.

Liderul PNL București susține că în cele trei luni, liberalii așteaptă de la primarul general propunerile de corectare a PUZ-urilor. Deși aceasta scrie că Planurile Urbanistice din cele cinci sectoare au fost făcute cu complicitatea unor „rechini imobiliari” și vorbește despre „abuzurile asupra spațiilor verzi”, Violeta Alexandru susține că „3 luni de suspendare a actualelor PUZuri este suficient”.

„Nu pot fi blocate pentru că acest lucru asumă că toți antreprenorii din București încalcă reguli și nu este așa. Prin investițiile pe care cei corecți le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureștiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajații lor. (...) 3 luni de suspendare a actualelor PUZuri este suficient. În timp ce curățăm, trebuie să dăm acestui oraș și o perspectivă corectă de dezvoltare”, mai scrie Violeta Alexandru.

Nicușor Dan, presat de PNL să renunțe la suspendarea PUZ-urilor pe doi ani

Digi24.ro a scris joi despre presiunile făcute de liberali ca primarul general al Capitalei să renunțe la suspendarea PUZ-urilor pentru o perioadă de doi ani.

Liberalii de la București au convocat miercuri seara o ședință pentru a discuta proiectul lui Nicușor Dan, și pentru a lua o decizie în privința votului pe care îl vor da consilierii partidului la ședința de vineri. 

Surse participante la ședință au declarat pentru Digi24.ro că liberalii au decis să susțină „o variantă de compromis”, respectiv o suspendare a PUZ-urilor doar pe o perioadă de maximum 3 luni. Conform discuțiilor din ședința conducerii PNL București, proiectul lui Nicușor Dan ar „bulversa piața imobiliară” și ar putea duce la acțiuni în instanță depuse de dezvoltatorii care se consideră prejudiciați. 

Surse liberale susțin că discuțiile cu Nicușor Dan nu au fost lipsite de scântei, fiind invocată inclusiv posibilitatea ca unii consilieri liberali să demisioneze din Consiliu în cazul în care primarul ar forța adoptarea proiectului său. 

Nicușor Dan a declarat, miercuri seară, la Digi24, că Bucureștiul trebuie să respecte Planul Urbanistic General (PUG) din 2000 și să construiască locuri pentru locuit, activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi, pentru care există fonduri europene. El de asemenea a spus că dezvoltarea de tip “blocuri între blocuri” trebuie să înceteze.

Miercuri, după ce Nicușor Dan a anunțat că va supune vineri la vot în CGMB suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei, declarația primarului a stârnit nemulțumire, atât din partea unor primari de sector, cât și a dezvoltatorilor imobiliari.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri