Viorica Dăncilă a descoperit că avea un angajat la Secretariatul Guvernului cu salariu mai mare decât al său

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila cex - ganea 20190529001148_OGN_3264-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat indirect, joi, că printre măsurile de austeritate avute în vedere este stoparea detașărilor unor angajați din mediul privat în posturi din aparatul guvernamental, dacă salariul acestora este prea mare.

Digi24 informa, miercuri, că Guvernul se pregătește să taie din cheltuieli, iar printre măsurile avute în vedere în acest pachet este și aceea de a nu mai exista cazuri de angajați în cadrul ministerelor detașați de la companii private, care să încaseze salarii mai mari decât miniștrii sau premierul.

Joi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a și depistat un astfel de caz, chiar la Secretariatul General al Guvernului, unde un angajat încasa un salariu mai mare decât al său. Viorica Dăncilă a spus că a cerut o situație a detașărilor din mediul privat la stat.

„Vreau să văd ce angajări s-au făcut de la 1 ianuarie şi miniştrii să spună de ce au făcut acele angajări. În SGG aveam o detaşare a unei persoane, nu spun ca nu este bine pregatită, nu sunt în măsură să îi fac evaluarea, dar cu 27.000 de lei”, a declarat Viorica Dăncilă la DC News, citată de Mediafax.

Un astfel de salariu este mai mare decât cel al premierului.

„E o aberaţie. Nu ne putem juca cu fondurile publice”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri