Viorica Dăncilă i-a interzis Anei Birchall să mai facă declarații despre Secția Specială

Data actualizării: Data publicării:
20190618140155_IMG_5919-01 viorica dancila ana birchall gratiela gavrilescu inquam photos george calin
foto INQUAM PHOTOS/GEORGE CALIN

Prim-ministrul Dăncilă a declarat, miercuri, la Antena 3 că nu are de gând să desfiinţeze Secţia Specială şi a avut un ton dur la adresa ministrului Justiţiei, Ana Birchall, despre care a spus că „nu ar trebui să iasă în public cu păreri personale”.

„Am avut o discuție cu Ana Birchall, nu putem să ieșim cu păreri personale”, a spus președintele PSD.

Dancilă a susținut că declarațiile făcute marți de Ana Birchall conform cărora Ministerul Justiţiei susţine desființarea Sectiei Speciale sunt „categoric părerile ei personale”

„Nu putem să ieșim în public cu păreri personale”, a explicat ncila care a susținut că nu va da Ordonanţă de urgenţă pentru desființarea SS.

„Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat și cu restul miniștrilor. Afirmațiile Anei Birchall sunt afirmații personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, care să intervină în justiție”, a completat Dăncilă.

Subiectul desființării Secţiei Speciale, relansat marți, după ședința CSM, a reaprins nemulțumirile liderilor PSD faţă de Ana Birchall, a cărei revocare din funcția de ministru al Justiției a fost votată în CEx al PSD în urmă cu o lună.

Miercuri dimineață, voci din aripa dură a PSD cereau chiar excluderea ei din partid.

„Mai mulți colegi de-ai mei și Lia Olguța Vasilescu, și domnul Florin Iordache, dar și alți colegi din teritoriu s-au arătat extrem de nemulțumiți de ceea ce a zis doamna Birchall. Cel mai probabil, în CEX vor cere fie demiterea din funcția de ministru sau chiar excluderea ei din PSD”, a declarat, miercuri, deputatul Cătălin Rădulescu.

Însă, în ședința CEx al PSD, desfășurată miercuri seara, subiectul nu a fost abordat. Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a limitat doar la a spune, fără a nominaliza, că miniștrii sa nu mai facă declarații fără să anunțe partidul.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri