Viorica Dăncilă: Pilonul II nu se desființează, dar ar putea suferi modificări

Data actualizării: Data publicării:
dancila bacau

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări, luni, că Pilonul II de pensii nu se va desființa, dar nu a exclus o eventuală modificare ulterioară a legislației referitoare la acesta. Ea a repetat declarațiile din cursul zilei, și anume că ceea ce a apărut pe site-ul Guvernului a fost doar o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză, și a spus insistent că nu va exista o hotărâre de guvern în acest sens. Numai că, și de data aceasta, emoțiile au împins-o pe Viorica Dăncilă să facă o nouă gafă: în loc să spună că nu este de acord cu propunerea Comisiei de Prognoză, a dat asigurări că Guvernul nu este de acord cu însăși existența Comisiei de Prognoză! Iată declarația:

 

„A fost o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză, o comisie (sic! - n.r.) pe care noi nu o agreăm și nu am agreat-o și acest lucru este demonstrat și prin faptul că nu a fost o hotărâre de guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranță acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul României”, a declarat premierul Viorica Dăncilă într-o conferință de presă susținută la Bacău.

Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: Deci excludeți orice fel de modificări la Pilonul II în acest an și în 2019?

Viorica Dăncilă: „Nu exclud, exclud faptul că am putea desființa Pilonul II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine ca să avem o opțiune pentru Pilonul I sau Pilonul II din partea  cetățenilor,  acest lucru îl vom prezenta populației, dar nu vom desființa Pilonul II de pensie”.

Citiți și: 

Reacția președintelui la ideea desființării Pilonului II de pensii

Dăncilă: Exclus să-mi dau demisia. Plângerea penală, un act deplasat

Ce spune Iohannis despre plângerea penală depusă împotriva premierului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri