Video Polițiștii din Suceava au tras 23 de focuri de armă după un șofer care nu a vrut să oprească la control. Au intervenit mascații

Data publicării:
Polițiști Suceava
Polițiștii din Suceava au tras 23 de focuri de armă după un șofer fugar. Sursa: Captură video Facebook/ News Bucovina

Mai multe focuri de armă au răsunat sâmbătă dimineața în Centrul Sucevei. Un echipaj de poliție a folosit armamentul din dotare după un șofer băut care gonea pe străzi, refuzând să oprească la semnalele polițiștilor. După o urmărire în viteză, bărbatul a fost în cele din urmă blocat, imobilizat și încătușat cu ajutorul mascaților.

Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineață, în jurul orei 5.30. Doi polițiști care se aflau în patrulare au observat un bărbat, vizibil băut, care s-a urcat la volanul mașinii, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, potrivit Agerpres.

Echipajul de poliţie i-a cerut șoferului prin semnale acustice şi luminoase să oprească autoturismul, însă şoferul nu numai că nu s-a conformat, dar a apăsat și mai mult pedala de accelerație. A urmat o urmărire în trafic pe o distanţă de circa 4 km pe mai multe străzi din comuna Şcheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns într-o intersecţie principală din Suceava, conducătorul auto a frânat brusc, moment în care polițiștii au încercat să îl imobilizeze, dar șoferul a accelerat brusc și a pornit în viteză. Acesta a fost momentul în care polițiștii au folosit armele din dotare. Unul dintre ei trăgând 13 gloanțe, iar cel de-al doilea 10 gloanțe în direcția cauciucurilor mașinii.

La fața locului a ajuns și un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale care a intervenit prompt reuşind să blocheze autoturismul șoferului fugar.

Conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani este din comuna Şcheia, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat. Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului şi pentru dispunerea măsurilor legale faţă de conducătorul auto.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri