Premierul Florin Cîțu intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Cetățenii nu trebuie să sufere

Data actualizării: Data publicării:
gunoi in sectorul pe strada
Premierul Cîțu intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Foto: Agerpres

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, despre problema gunoaielor din Sectorul 1. Cîțu a precizat că a stat de vorbă cu prefectul Capitalei, Alin Stoica, și este de părere că înainte de o decizie a instanței, toate contractele trebuie respectate atât de primărie, cât și de firma Romprest. Cetățenii nu trebuie să sufere, a mai spus prim ministrul. 

"Cei care au contracte semnate trebuie să le respecte, inclusiv primăria. Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza unei dispute în instanță. Nu este un lucru ok. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să verifice să meargă în forță și să amendeze unde este cazul. Am discutat astăzi cu prefectul Capitalei, lucrurile sunt putin complicate. Nu știu dacă intervenția mea e salutară, dar e important să se respecte contractele și la prestator și la primărie", a declarat Florin Cițu. 

Scandalul gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei este departe însă de final, deși prefectul Capitalei și ministrul Mediului s-au implicat în vederea rezolvării conflictului. Primarul Clotilde Armand a declarat miercuri dimineață, că nu este de acord cu înțelegerea la care s-a ajuns la Prefectura Capitalei.

Edilul Sectorului 1 spune că cere în continuare instituirea stării de alertă în sectorul pe care îl conduce și că firma Romprest șantajează autoritățile, „lucru total neacceptabil”. 

Prefectul Alin Stoica a anunţat, de asemenea, că nu s-a ajuns la un acord între Primăria Sectorului 1 şi Romprest și așteaptă noi date de la părțile implicate și de la Garda de Mediu.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri