Procurorii DNA fac percheziții la ISU Dâmbovița, după exploziile de la stația GPL din Crevedia

Data actualizării: Data publicării:
CREVEDIA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Explozii devastatoare lângă București, la Crevedia. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorii DNA - Secția militară se află miercuri dimineața la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița. Ridică documente într-un dosar deschis înainte de exploziile de la Crevedia, privind controalele făcute la stația GPL.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Este vorba despre un dosar de abuz în serviciu, unul dintre cele două astfel de dosare deschise pe rolul DNA, cel coordonat de un procuror militar din cadrul Parchetului DNA.

Anchetatorii caută și așteaptă să primească, din partea funcționarilor de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, acte legate de structurile de control ale ISU, mai exact verificările pe care inspectorii le-au făcut la stațiile de carburant din județ și, în mod special, la stația din Crevedia.

ISU Dâmbovița a declarat că a făcut controale și verificări la stația din Crevedia încă din vara lui 2020 și că tot atunci a decis retragerea autorizației de securitate la incendiu. Reprezentanții instituției spun că ulterior au făcut și alte controale, au găsit iar nereguli și au primit asigurări că stația va fi închisă.

Sunt primele acte pe care le fac cei de la DNA într-unul dintre cele două dosare de abuz în serviciu deschise după exploziile de la Crevedia. Unul dintre ele vizează activitatea în cadrul ISU Dâmbovița și verificările făcute de inspectori la stația GPL . Ce de-al doilea dosar, instrumentat de una dintre secțiile civile ale DNA, se referă la modul în care a fost autorizată funcționarea stației GPL.

În total, sunt patru investigații penale deschise de trei parchete după exploziile care au avut loc la finalul săptămânii trecute în localitatea dâmbovițeană Crevedia.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri