PSD: Standard & Poor’s a dat un cartonaș roșu "ministrului Gaură"

Data actualizării: Data publicării:
Florin Citu Inquam Photos Octav Ganea INQ__Mogn_2781_1
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Reprezentanții PSD au transmis, miercuri, că Guvernul PNL anunță că se va împrumuta până la 45% din PIB, respectiv peste 100 de miliarde lei anul viitor, ceea ce înseamnă de trei-patru ori mai mult decât Executivul social-democrat.

„Într-un proiect de lege, Guvernul PNL anunță că se va împrumuta până la 45% din PIB, adică peste 100 miliarde lei în 2020! Pe lângă cele 15-20 miliarde din 2019! De trei-patru ori mai mult decât Guvernul #PSD! România nu s-a împrumutat atât de mult nici în vârful crizei economice, în 2010! Într-un singur an, PNL va crește cu o treime datoria guvernamentală acumulată în 30 de ani!”, se arată într-o postare, miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată amintește și faptul că Standard & Poor a scăzut ratingul României, ceea ce reprezintă un cartonaș roșu pentru „ministrul Gaură” Florin Cîțu.

„În plus Standard & Poor’s a dat un cartonaș roșu «ministrului Gaură» și a scăzut ratingul României, ceea ce înseamnă dobânzi mai mari la împrumuturi și venituri mai mici pentru români!”, a conchis sursa menționată.

Agenția de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menținând actualele ratinguri - BBB-/A-3.

Agenția, care avertizează că ratingul ar putea fi redus în următoarele 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască țintele fiscale pentru 2019 și 2020, pe fondul încetinirii economiei.

Citiţi şi:

EXPLICAŢII. Ce înseamnă revizuirea în jos a perspectivei României şi care va fi efectul dezastruos imediat pentru economie

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri