Reacția unui cetățean străin care s-a vaccinat în România: „It rocks!”

Data publicării:
barbat cu tricou cu iron maiden care este vaccinat
Jan-Erik Cardon, rezident străin stabilit în România, s-a vaccinat cu Moderna la Periș Foto: Facebook RO Vaccinare

Un cetățean străin, rezident în România, s-a vaccinat într-un centru din comuna ilfoveană Periș și ulterior a avut pe Facebook o reacție entuziasmată pe Facebook, preluată și pe pagina RO Vaccinare.

Cetățeanul spune că s-a programat ușor și că procedura în centrul de vaccinare de la Periș s-a desfășurat fără probleme. El a făcut o primă doză din vaccinul Moderna.

„Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Ca rezident străin stabilit în România, mă bucur că am avut posibilitatea să mă programez pe platformă la fel ca orice cetățean român! Centrul de vaccinare este în sala de sport Periș. Totul a mers rapid, echipa medicală este super amabilă, competentă. Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”, a scris Jan-Erik Cardon pe grupul PROvaccinare, folosind o expresie în limba engleză care exprimă superlativul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cetăţenii străini cu drept de şedere în România se vor putea programa direct în platforma de vaccinare anti-COVID, a anunţat la sfârșitul lunii martie preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, Valeriu Gheorghiţă. „Mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române. Vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare ale cetăţeanului străin, cu număr, serie de paşaport, de pildă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. El estima că data probabilă de la care se va implementa această funcţionalitate va fi 10 aprilie.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri