Record sumbru în Europa după un an de pandemie - continentul devine prima regiune a lumii care depășește pragul de un milion de decese

Data actualizării: Data publicării:
Paturi ATI Covid
Foto: Getty Images

Numărul deceselor produse de coronavirus pe continentul european a depășit un milion, vineri, la puțin peste un an de la începutul pandemiei de coronavirus. Sumbrul record al Europei vine în contextul unui efort susținut pentru vaccinarea populației și cu încercările comunității științifice și a sistemelor medicale de peste tot de a ține pasul cu mutațiile noi ale virusului.

De când a început pandemia, în regiunea europeană au fost raportate cel puțin 37.221.978 de cazuri de îmbolnăvire și 1.000.062 decese, potrivit unui bilanț al Reuters, citat de Mediafax.

Regiunea, care include 51 de țări, are aproximativ 35,5% din totalul deceselor provocate de coronavirus și 30,5% din toate cazurile din lume. Regiunea include Rusia, Regatul Unit, cei 27 de membri ai Uniunii Europene și câteva alte țări.

Regiunea europeană a administrat aproximativ 12 vaccinuri la fiecare 100 de persoane, după Statele Unite, unde au fost folosite 34 de doze la 100 de persoane, conform cifrelor din Our World in Data. Israelul conduce la nivel global în ce privește rata vaccinării, cu aproximativ 110 doze administrate la 100 de persoane.

Țările din Europa de Est, inclusiv Rusia, rămân cele mai afectate în baza numărului total de cazuri și decese.

Rusia are cel mai mare număr total de infecții Covid, cu peste 4,4 milioane sau aproape 12% din toate cazurile din regiune. Țara are una dintre cele mai mari rate de mortalitate Covid-19 din lume, cu aproximativ 153 de decese la 100.000 de rezidenți, în spatele Statelor Unite, cu 164 de decese la fiecare 100.000 de persoane.

În timp ce numărul oficial de morți din Rusia este de 94.267, cel puțin 221.534 de oameni au pierit din cauza bolii, potrivit unui calcul Reuters.

Italia a devenit a treia țară din Europa care a depășit peste 100.000 de decese săptămâna trecută. Premierul Mario Draghi a avertizat că situația se va înrăutăți.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri