Colegiul Medicilor Bucureşti anunță că va oferi consiliere juridică gratuită medicilor care sunt agresaţi la locul de muncă

Data publicării:
un cadru medical pe holul unui spital
Colegiul Medicilor Bucureşti anunță că va oferi consiliere juridică gratuită medicilor care sunt agresaţi la locul de muncă. Foto: Captură TV Digi24

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) anunţă că va oferi consiliere juridică gratuită tuturor cazurilor care se confirmă, în care medici, membri ai CMMB, care îşi fac datoria sunt agresaţi la locul de muncă.

„Cu toţii am auzit de greşeli şi fapte reprobabile ale unor medici, iar în aceste cazuri justiţia trebuie să se pronunţe şi, cu siguranţă, pe mine şi pe majoritatea dintre noi medicii, astfel de situaţii nu ne reprezintă. Dar nici nu putem fi de acord cu situaţiile în care medici care îşi fac datoria sunt agresaţi. Spunem ferm: medicii trebuie să îşi îngrijească pacienţii cu profesionalism şi dedicare. Dar trebuie să trecem şi de la vorbe la fapte”, afirmă preşedintele CMMB, prof. dr. Cătălina Poiană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Colegiului, potrivit Agerpres.

Aproximativ 10% dintre medicii din România au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat, au anunţat, pe 26 septembrie, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR).

Potrivit acestora, CMR a realizat, recent, un studiu privind sindromul de „burnout” în rândul medicilor şi riscul de malpraxis, iar rezultatele „indică faptul că 10% dintre cei peste 8.000 de medici respondenţi au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat”. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri