Un medic de la Maternitatea Botoșani s-a baricadat în sala de nașteri, după ce familia unei gravide l-a amenințat „că-i taie gâtul”

Data actualizării: Data publicării:
medic
Guvernul a deblocat angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială.Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Shutterstock

Un medic de la Maternitatea Botoșani s-a baricadat în sala de nașteri și a chemat jandarmii după ce a fost amenințat cu moartea de familia unei gravide, relatează Monitorul de Botoșani.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, când o tânără de 18 ani, cu sarcina la termen, a ajuns la Spitalul din Dorohoi. Gravida a fost trimisă, însă, la Maternitatea din Botoșani, pentru a naște prin cezariană.

Tânăra a fost dusă cu ambulanța la Maternitate, unde a fost primită în camera pentru Urgenţe de la spital. Acolo, a venit un medic de gardă să o consulte, iar acesta a stabilit să i se facă o serie de analize.

În timp ce medicul stabilea planul de naștere, în sală au intrat trei rude ale femeii gravide, două femei și un bărbat, care au început să facă scandal și care au cerut ca fata să fie operată imediat.

„La un moment dat, bărbatul i-a spus medicului să îi facă cezariană imediat pacientei, că dacă nu, îi ia gâtul. Medicul a reuşit să fugă în agitaţia creată şi s-a baricadat în sala de naşteri, de la etajul 1. Era extrem de panicat. Asistenta din sala de naşteri a sunat la 112, pentru a cere ajutor”, a povestit un cadru medical de la Maternitatea Botoșani, pentru Monitorul de Botoșani.

La fața locului, a fost trimis un echipaj de Jandarmi, care a aplanat scandalul și a dat și o amendă.

„La 15.21 a fost un apel 112, prin care personalul medical sesiza că un aparținător al unei femei internate la Maternitate face scandal. A fost aplicat un avertisment contravențional unei femei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Tânăra însărcinată a fost dusă în sala de naşteri, iar după finalizarea investigaţiilor medicale a fost operată. Ea a născut o fetiță de 3,5 kg, iar în prezent ambii sunt bine şi sănătoşi”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Nu este primul incident de acest fel la Maternitatea Botoșani. Mai mulți medici spun că au agresați verbal şi ameninţaţi după cazul Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit pe 18 august în spital așteptând intervenția medicilor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri