Epidemie de gripă. Orașul în care autobuzele sunt dezinfectate zilnic

Data publicării:
autobuz dezinfectat

La Iaşi, unde zeci de elevi au fost trimişi acasă din cauză gripei, autorităţile iau măsuri speciale de protecţie. Toate cele 200 de tramvaie şi troleibuze sunt dezinfectate în fiecare zi, ca să fie eliminat pericolul de contaminare.

În plină epidemie de gripă, niciun tramvai sau autobuz din Iași nu mai pleacă din garaj fără a fi dezinfectat cu o soluţie puternică, folosită şi în spitale.

Adrian Mihai, purtător de cuvânt al companiei de transport public: Se utilizează o soluţie dezinfectantă pe bază de oxigen activ, care acţionează timp de 15 minute. Urmează dezinfecţia barelor de susţinere din interior, a scaunelor, a chederelor de la geamuri.

Irina Teodorescu, epidemiolog: Este activ pe toate microorganismele, adică pe viruși, bacterii, fungi, paraziți, tocmai de aceasta, că se cheamă dezinfectant de nivel înalt.

În plus, la capăt de linie, angajații curăță fiecare element din mijlocul de transport cu dezinfectant pe bază de alcool.

Șofer: Stăm în stație cu ușile deschise și se dă cu dezinfectant pe uși, pe toate, pe bară.

Călător: E bună din cauza microbilor care există, se transmite de la om la om, dacă unul tușește, nu pune mâna la gură... e foarte bine.

Călător: E bun, mai ales pentru bătrâni, pentru copii că ei sunt mai expuși.

Luată la sfatul medicilor, măsura trebuia aplicată doar pentru 10 zile, dar directorii companiei de transport de la Iaşi au hotărât să o prelungească pe termen nedeterminat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri