Florin Cîţu, la Digi24: Cum încerci să muţi un funcţionar public, cum intră imediat în concediu medical. Cum îşi asumă medicii asta?

Data actualizării: Data publicării:
Medic cu stetoscop.
Medic cu stetoscop. FOTO: Getty Images

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, s-a arătat revoltat de practica acordării concediilor medicale "peste noapte" pentru funcţionarii publici care sunt vizaţi de o posibilă detaşare sau care nu îşi fac treaba. El a comentat la emisiunea "În faţa ta" acest sistem despre care a spus că trebuie să înceteze.

Florin Cîţu a declarat că a lucra cu funcţionari public este "complicat": "Vorbim de criterii de performanţă, să îi facem responsabili".

El a spus că o mare problemă este atunci când funcţionarii publici intră în concediu medical "peste noapte" atunci când este vozat de o detaşare şi a adăugat că nu înţelege cum medicii îşi asumă un astfel de risc.

"De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor (a funcţionarilor publici - n.r.) pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte - prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti", a comentat ministrul Finanţelor la Digi24.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri