Florin Cîțu: Până duminică am putea ajunge la 1.600 de paturi ATI. Următoarea țintă este 1.800

Data actualizării: Data publicării:
florin cîțu, la guvern, susținând o declarație de presă
Florin Cîțu. Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a vorbit joi despre primele schimbări pe care le are în vedere în calitate de ministru interimar al Sănătății. Potrivit acestuia, până la finalul săptămânii România ar putea avea 1.600 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă iar următoarea țintă propusă este ca spitalele să aibă 1.800 de astfel de paturi.

Spitalele din România ar putea avea 1.600 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că ținta ar putea fi atinsă până duminică.

„Ținta pe termen scurt era de 1.600 de paturi. Este nevoie de un efort suplimentar. Le-am spus directorilor DSP din țară să caute spații prin spitale iar câteva soluții au fost avansate. Noi accelerăm campania de vaccinare, dar este nevoie ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim. Până duminică există toate premisele să ajungem la ținta de 1.600 de paturi și se fac eforturi să ajungem la 1.800”, a anunțat Florin Cîțu.

Potrivit bilanțului oficial de joi, la ATI sunt internați 1.518 pacienți, număr în ușoară scădere față de ziua precedentă.

Totodată, pe lângă problema ridicată de lipsa paturilor ATI din spitale, premierul a asigurat că se va rezolva și cea legată de lipsa personalului medical.

„Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi. Înțelegem ca se rezolvă și problema personalului prin organizarea de concursuri. Voi monitoriza situația și voi merge și la ședințele CNCCI. Voi sta aproape de sistemul sanitar în această perioadă și voi susține toate eforturile acestui sistem", a mai adăugat premierul.

Florin Cîțu a participat la ședința cu directorii direcțiilor de sănătate publică din țară în calitatea sa de ministru interimar al Sănătății. Șeful executivului a preluat interimatul la Ministerul Sănătății, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat, ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru la Sănătate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri