Focar de COVID-19 pe șantier. Inspectorii DSP au suspendat activitatea

Data publicării:
analize laborator
FOTO: Getty Images

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au decis suspendarea activităţii unui şantier cu punctul de lucru pe raza comunei Turcineşti după ce 14 lucrători au fost confirmaţi cu virusul COVID-19, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daiana Militaru, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, activitatea şantierului a fost suspendată pentru 14 zile, cu drept de prelungire în funcţie de evoluţia epidemiologică a focarului.

"Principala cauză care a dus la luarea acestei decizii este apariţia a 14 cazuri confirmate cu COVID-19 în rândul lucrătorilor. Dintre aceştia, patru sunt cetăţeni străini, iar alţi patru au domiciliul în alte judeţe. Totodată, a fost instituită măsura de izolare preventivă pentru ceilalţi angajaţi, în cadrul a două locaţii hoteliere de pe raza municipiului Târgu Jiu, unde aceştia erau cazaţi. Suspendarea activităţii a fost decisă şi pentru limitarea transmiterii infecţiei cu SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor şi al contacţilor acestora", a afirmat Daiana Militaru.

Ea a adăugat că, în prezent, persoanele confirmate cu COVID-19 sunt internate în spital, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri