Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate

Data publicării:
Medicii fac apel pentru vaccinarea antigripala
Testările asupra vaccinului CoronaVac au fost suspendate în Brazilia după un incident nedorit. Foto: Guliver / Getty Images

Medicul pediatru Mihai Craiu afirmă că proiectul de lege a vaccinării, la întocmirea căruia a participat, prevede că acele persoane care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate. El le transmite părinților îngrijorați că pot raporta oricând orice fel de efect advers pe care cred că un vaccin l-a avut asupra copiilor lor.

„Trebuie să existe o reglementare privind vaccinarea obligatorie. Legea vaccinării ar aduce multe răspunsuri celor care acum ezită. Ar exista răspunsuri în privința efectelor adverse, a stocurilor devaccinuri. O reglementare este mai bună decât lipsa ei”, a spus dr. Mihai Craiu miercuri seară, la Digi24.

El a ținut să precizeze că decizia în privința vaccinării copiilor rămâne a părinților, iar aceștia vor avea de unde să se informeze, inclusiv în ceea ce privește efectele adverse, care vor fi trecute pe o listă exhaustivă. 

În privința celor care au contraindicație la vaccinare, aceștia nu vor primi vaccinul.

„Copiii și adulții care nu pot fi vaccinați nu vor fi vaccinați - persoane care au contraindicații la vaccinare. Ei vor fi scutiți de vaccinare, dar vor și protejați în același timp, pentu că cei din jurul lor, fiind vaccinați, nu le pot transmite boli”, a explicat Mihai Craiu.

Medicul a mai spus că părinții pot raporta oricând dacă li se pare că apar reacții adverse de la vaccinul administrat copiilor și că există inclusiv un portal online unde se pot anunța astfel de reacții la vaccin.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri