Pacient infectat cu noul coronavirus, internat la o secție de terapie intensivă non-COVID. Conducerea spitalului a deschis o anchetă

Data publicării:
Medici în secția de terapie intensivă și pe holul spitalului.
Pacient infectat cu noul coronavirus, internat la o secție non-COVID. Conducerea spitalului a deschis o anchetă. Foto: Captură TV Digi24

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, după ce un pacient operat acolo a fost dus la terapie intensivă în secția non-COVID. Între timp, rezultatul testului COVID a confirmat că bărbatul era, de fapt, pozitiv. Pentru a afla cum a fost posibilă o astfel de neglijență, toți medicii implicați vor da azi note explicative.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Bărbatul a fost internat vineri seara în stare deosebit de gravă. Acesta a fost operat imediat, iar medicii l-au internat în secția de terapie intensivă non-COVID.

Pacientului i s-a făcut un test anti-COVID, însă rezultatul a venit cu întârziere, abia luni dimineață.

În momentul în care a venit rezultatul – și a fost unul pozitiv – s-a luat decizia să fie transferat la secția de terapie intensivă unde sunt pacienți COVID-19.

Decizia a venit mult prea târziu însă, pentru că în secția unde bărbatul a stat internat 3 zile erau 5 pacienți, și ei în stare gravă, iar acum vor fi testați pentru a se stabili dacă au sau nu COVID-19, după ce au stat în același salon cu bărbatul infectat.

Conducerea spitalului a luat decizia să declanșeze o anchetă, iar astăzi sunt așteptați toți medicii de la secția de terapie intensivă pentru a da note explicative, iar dacă cineva va fi găsit vinovat va fi sancționat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri