Raed Arafat: Suntem într-un nou val al pandemiei. Dezavantajul este că am început acest val cu peste 900 de bolnavi la ATI

Data publicării:
Raed Arafat în studioul Digi24.
Raed Arafat, șeful DSU. Foto: Captură Digi24

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre un nou val al pandemiei în România. Șeful DSU spune că dezavantajul este că „începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500”.

Raed Arafat: Suntem într-o creștere a numărului de cazuri. Nu are nimeni cum să nu recunoască această creștere, și clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500. Pe acolo eram când a început să crească atunci.

Acest lucru ne obligă să creștem capacitatea de terapie intensivă, lucru pe care premierul l-a solicitat.

Trebuie să găsim soluții pentru creștere capacității de terapie intensivă. În București am început să lucrăm la instalarea a două unități mobile suplimentare de terapie intensivă care să vină cu o creștere măcar de 16, 20 de locuri în următoarea perioadă la „Victor Babeș” și la „Sfântul Ioan”.

Am început din nou să analizăm detașările și să detașăm personal, pentru că dacă noi creștem numărul de paturi de terapie intensivă, obligatoriu trebuie să muți categorii de personal, cum sunt rezidenți de terapie intensivă, medici specializați să-i mutăm de la spitale mai puțin afectate, unde este un număr mai mare de personal, către spitalele unde vrem să creștem numărul paturilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri