Reportaj Digi24. Cum se vede ajunul Crăciunului din ambulanță

Data publicării:
medici ambulanta

Este abia Ajunul, nici n-a început bine petrecerea şi la dispeceratul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov telefoanele sună în continuu. Medicii vă recomandă să evitaţi excesele, dacă nu vreţi să vă petreceţi Crăciunul pe un pat de spital.

„292, plecăm catre spitalul Universitar.”

Aşa arată, pentru angajaţii serviciului de ambulanţă, seara de ajun. De-a lungul zilei, medicii au salvat cinci vieţi. Urgenţe au fost cu zecile.

Cazul de astăzi a fost un pacient de 67 de ani pentru care au sunat trecătorii că a căzut pe stradă. A băut foarte mult alcool, s-a dezechilbrat, a căzut și are un traumatism cranian. În perioada sărbătorilor numărul lor crește. Probabil că mâine, poimâine, vor fi și mai mulți”, spune Iana Iordache medic Serviciul de Ambulanță.

Dumitru Cristian este asistent pe ambulanţă de 7 ani. N-a ratat nicio tură de Crăciun.

„Trebuie sa faci faţă. Asta e singura chestie. Oricat de greu ar fi, oricat de imposiibil ar părea cazul de dus la final, trebuie sa faci tot ce poți. Altfel n-ai ce căuta aici. Excesele sunt la ordinea zilei, la fiecare sărbătoare”, spune el.

Anul trecut, în ziua de Crăciun, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a avut de rezolvat aproape o mie de cazuri. Dintre acestea, peste 400 au fost urgenţe de cod roşu şi galben.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri