Salvări folosite ilegal de persoane influente. Reacția Serviciului de Ambulanță

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bun

Printre cei care au beneficiat de transport cu ambulanța la spitale din străinătate sunt procurori, medici și oameni de afaceri, care nu erauy nici cazuri critice, nici cazuri sociale, potrivit unei investigații publicate pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan.

ambulanta bun

În schimb, pacienţii ar fi plătit mii de euro pentru aceste servicii.

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov spune că transporturile au fost făcute au aprobarea Ministerului Sănătății sau a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ancheta Tolo.ro conține mărturii ale mai multor angajați ai Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Potrivit acestora, oameni influenți sau bogați au fost transportați în străinătate cu ambulanțe de stat.

Au fost 15 solicitări în ultimii 4 ani și a fost vorba de cazuri grave sau foarte grave care impuneau fie transportul asistat pentru tratament, fie transport asistat pentru repatriere. Toate aceste transporturi au avut aviz de la Ministerul Sănătății sau Departamentul pentru Situații de Urgență, a spus Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, la Digi24.

„Cele mai multe cazuri au fost repatrieri ale unor pacienți în stare foarte gravă, care au suferit accidente sau afecțiuni foarte grave în străinătate”, a spus Alis Grasu.

Ea a spus că nu știe cât de influenți erau pacienții transportați.

„În momentul în care ajung la noi cererile de transport, toate sunt cu diagnostic, cu avize, nu analizăm starea materială, niciodată nu am cunoștință de acest lucru, nici poziția socială. Pentru noi ei sunt pacienți în stare gravă care au avut nenorocul să se îmbolnăvească în străinătate și să nu se mai poată întoarce în România”, a adăugat managerul.

„Tariful perceput este, de exemplu, la o Ambulanță de tip C, 2.000 – 3.000 de euro. Sunt secrete pentru că un om obișnuit nu știe de ele. Traseele mașinilor nu pot fi justificate. Iar banii se dau cash direct la directoare, fără ca șoferii sau eventualul asistent sau medicul însoțitor să îi vadă”, spunea un șofer pentru Tolo.ro.

Acesta mai spunea că doar anumiți șoferi, selectați de directoare, sunt trimiși să facă astfel de transporturi. 

Alis Grasu a negat că ar fi luat bani de la cei transportați. „Cei mai mulți nici nu m-au văzut la față”, a spus ea.

Ea a adăugat că pentru astfel de transporturi sunt selectați întotdeauna cei mai experimentați șoferi, care nu au accidente la activ, și cei mai buni medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
ambulante if
Ambulanțele Capitalei fac într-un an de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună
mers zapada gheata
SABIF: 1.551 de solicitări în ultimele 24 de ore
Partenerii noștri