Val agresiv de gripă, doar în ultima săptămână zece oameni au murit din acest motiv. Infecțiile respiratorii au crescut cu 35%

Data publicării:
femeie cu gripa in pat
Val agresiv de gripă, doar în ultima săptămână zece oameni au murit din acest motiv. FOTO: Getty Images

Zece decese cauzate de gripă au fost înregistrate într-o singură săptămână. Medicii fac în continuare apel la vaccinare, în condițiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin. Chiar și așa, foarte puține persoane din Romania se vaccinează. În acelasi timp, numarul infecțiilor respiratorii este în creștere în toată țara.

Puțin peste un milion de persoane din România sunt vaccinate antigripal. Medicii spun că numărul celor aflați în situații de risc e mult mai mare și e nevoie ca acestea să se vaccineze.

În prima săptămână din ianuarie, zece oameni au murit de gripă, în condițiile în care, din octombrie, de când a început sezonul gripal totalul deceselor a fost de 16. În țară, cei mai mulți decedați de gripă sunt din Arad. Au fost decese din cauza gripei și în București, Bistrița, Buzău, Ialomița, Timiș, Sibiu.

Dintre cele 16 decese, zece sunt la persoanele peste 65 de ani.

În prima săptămână din ianuarie s-au înregistrat peste 72.000 de infecții respiratorii, cu 35% în plus față de luna anterioară. Situația a fost generată de contextul perioadei de sărbători când oamenii au socializat mai mult și s-au întâlnit în grupuri mai mari. 

Spitalele sunt pline, iar în unitățile sanitare sunt și cazuri de rujeolă, boală care poate fi prevenită prin vaccinare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri