Vecinii fetei care a murit de meningită, şocaţi de veste. Mărturia tânărului care a văzut-o cu câteva ore înainte de deces

Data publicării:
meningita

Colegiul „Gheorghe Lazăr” a devenit o adevărată redută după tragedia în care o tânără elevă şi-a pierdut viaţa fulgerător. A făcut o formă alertă de meningită și medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Nimeni în afară de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică nu mai intră în liceu. Au fost adunate probe şi fiecare metru pătrat a fost stropit cu substanţe speciale.

„O fată frumoasă, care avea toată viaţa înainte, mare, mare păcat!”, spune Florin. El este doar unul dintre vecinii care au refuzat să creadă că Mădălina nu mai este! Erau prieteni din copilărie.

S-a întâlnit cu ea cu câteva ore înainte de muri. Mădălina venea de la școală unde susținuse teza și îi povestea că se pregătește intens pentru examenul de Bacalaureat.

„Cu o seară înainte am vazut-o și acum. Era fericită! Nu avea nicio problemă! Am aflat când am venit de la liceu și mi-a zis mama că...a murit! Când am văzut lumânările la ușă, am rămas șocat!”, povesteşte adolescentul.

Vestea a şocat tot cartierul.

Singurul copil la părinți, fată deșteaptă, foarte deșteaptă. Era frumușică rău! Elegant îmbrăcată să știți, foarte frumoasă!”, spune o vecină.

„Ce este mai rău să îți moară un copil? Ce e mai rău, mai greu?”, adaugă alta.

Am ieșit, am vorbit cu taică-su! Era distrus! Nu puteam să înțeleg nimic din ce spunea. Așa și este! Termina liceul acum, scăpaseră de toate greutățile!”, povesteşte un bărbat.

Și la Colegiul „Gheorghe Lazăr” s-a lăsat liniștea. Nimeni nu mai are voie să intre în clădire: „Este dezinfecție, s-a făcut dezinfecție în toată școala și nu are nimeni voie să intre! Nu a avut voie nimeni să intre în școală!”.

Medicii spun că tânăra de 18 ani a făcut o formă galopantă de meningită, din cauza unei bacterii care se poate transmite şi pe calea aerului. Virusul poate evolua rapid, iar principalele simptome sunt durerile mari de cap și febra!

Adrian Marinescu, medic primar de boli infecţioase: „Evoluţia poate fi imprevizibilă, în câteva ore poate să apară o deteriorare a întreg organismului, cu modificarea funcţiilor, organelor. Chiar dacă e o situaţie rară, din păcate, poate fi foarte greu prevăzută şi uneori imposibil de tratat.”

Medicii și-au luat măsuri suplimentare și au prelevat probe și de la adolescenţii cu care fata a intrat în contact în ultimele zile şi le-au administrat tratamente preventive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri