Video Scandal la un cămin din Vâlcea. Proprietarii azilului nu vor să deschidă porțile pentru ca autoritățile să-i preia pe bătrâni

Data actualizării: Data publicării:
camin valcea
Proprietarii azilului, unde au fost găsite mai multe nereguli grave, nu vor să deschidă porțile pentru ca autoritățile să-i preia pe bătrânii. FOTO: Vocea Vâlcii

Scandal la porțile unui centru privat pentru vârstnici din județul Vâlcea. Proprietarii azilului, unde au fost găsite mai multe nereguli grave, nu vor să deschidă porțile pentru ca autoritățile să-i preia pe bătrânii, potrivit voceavalcii.ro.

Este vorba desre un cămin privat de bătrâni care a fost verificat și luni. Inspectorii au decis să închidă bucătăria, pentru că nu îndeplinea condițiile pentru ca acolo să fie, în continuare, pregătită mâncarea pentru acești beneficiari de servicii sociale din căminul respectiv.

Marți, inspectorii au revenit în control, iar bucătăria nu era închisă. De asemenea, luni au dispus să închidă și opt camere în care nu era curățenie și acolo au constatat că este la fel, așa cum a fost și luni, așa că marți a venit decizia ca întregului centru să îi fie suspendată activitatea pentru o perioadă de cel mult șase luni.

S-a constituit o comisie de către prefect la nivelul județului pentru ca cei 39 de bătrâni care sunt acolo să fie transferați la Spitalul Județean din Vâlcea.

În momentul în care toată lumea era la poarta centrului, inclusiv ambulanțele și echipele de control, au constatat că administratorii căminului au blocat porțile și că nu pot intra.

În prezent, echipele de control și prefectul așteaptă ca Parchetul să emită un mandat pentru a putea intra acolo și pentru a reloca oamenii care sunt înăuntru.

Un alt lucru care se întâmplă este că administratorii ar fi vorbit cu beneficiarii căminului și spun că aceștia nu vor să plece de acolo.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor spun că aceste condiții din centrul respectiv nu erau bune din niciun punct de vedere. Spuneau că sunt pânze de păianjen în camere, inclsuiv materii fecale pe jos.

Directoarea economică a centrului a declarat, ulterior, că au fost găsite nereguli, însă spune că „în materie de curățenie nimeni nu a atins perfecțiunea”.

Ea a mai adăugat că fost făcută o deratizare în urmă cu două săptămâni și că nu este de acord cu măsurile luate de echipele de control.

Administratorii căminului au spus că nu sunt de acord cu preluarea bătrânilor pentru că nu li s-a spus unde vor fi duși.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri