Video Scandalul palmierilor. Nicușor Dan: „Îi scoatem și îi lăsăm în fața primăriei Sectorului 3”. Robert Negoiță: „Face un circ ieftin”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan scoate palmierii din piata unirii
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. FOTO: INQUAN PHOTOS - Sabin Cîrstoveanu

Primarul general Nicușor Dan a declarat că palmierii plantați de Robert Negoiță sunt puși ilegal și vor fi scoși și duși înapoi la primăria de sector. "Aici e vorba de sfidare", a spus Nicușor Dan. În replică, edilul Sectorului 3 susține că legal nu este nevoie de permisiune ca să pui copaci și îl acuză pe primarul general că face "circ ieftin". 

"Dacă primarul Negoiță vrea să facă ceva pentru Centrul Istoric, să curețe străzile din zona istorică Acest spațiu aparține Primăriei Municipiului București (PMB) și orice intervenție trebuie făcută cu avizul Administrației Străzilor. Suntem la episodul 3. Mai întâi s-a pus acest spațiu verde, nu comentez, n-am avut semafor 3 săptămâni pentru că s-au tăiat cablurile. Episodul 2 - ne-am trezit că lucrările făcute de noi, plăcile din Unirii au fost sparte. Ieri ne-am trezit cu acei copăcei.

O să-i scoatem și îi ducem lui Negoiță la primărie. O să se pomenească cu ei. Aici e un teren în proprietatea Primăriei București și administrat de Administrația Străzilor. Există o hotărâre a Consiliului general care spune că sectoarele pot interveni pe bulevardul administrat de PMB cu condiția să ceară voie. N-au cerut niciodată. Când au spart trotuarul din fața magazinului Unirea au fost amendați.

Suntem la km 0. Când amenajezi km 0, trebuie să te consulți cu specialiști. Nu poți să vii de capul tău să pui meri. O să punem pavajul inițial la Unirii și o să scoatem palmierii.

Sâmbătă a venit Poliția Locală trimisă de mine și a găsit un cetățean bulgar, care coordona niște cetățeni nepalezi, care n-aveau acte și plantau acești palmieri.

În acest moment, toți palmierii sunt ilegali. Vom scoate doar palmierii. Sunt zeci de abateri făcute de Negoiță și aici sunt alte instituții care trebuie să sancționeze.
Am avut o discuție cu Negoiță acum un an, în care mi-a spus că vrea să pună copaci la Unirii, cei pe care îi vedeți. Avea planșe. L-a trimis (planul – n.r.) la direcția de Urbanism. Ei i-au spus cum ar trebui să fie și toți se așteptau că Primăria sectorului 3 să vină cu toate hârtiile necesare. Nu s-a pus problema de palmieri.  

Aici e vorba de sfidare. În momentul în care primarul general i-a spus să oprească și el continuă, e sfidare", a declarat Nicușor Dan.

Negoiță: Nicușor Dan și-a găsit ocupație și scoate copacii

"Domnul primar general care nu face nimic e foarte supărat pe oricine care face ceva. Mă bucur că am transformat Piața Unirii care era o jale.

Poate nu a fost ideea cea mai fericită, dar mi-o asum, ca să plantăm acolo copaci exotici care potrivit specialiștilor rezistă iarnă.

Legal, nu aveam nevoie de nimic că să plantăm copaci. Nu e nicio prevedere că ai nevoie de aviz într-un București care e poluat și are nevoie de copaci. Să vii să spui că nu avem nevoie de spațiu verde și de copaci e o nebunie.

Ce face Nicușor Dan e circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureștenii nu au apă caldă, nu avem iluminat pe străzi, transportul public e vai de el, nu trebuia și el să facă ceva? Și-a găsit ocupație - scoate copacii dintr-o zona centrală", a declarat la Digi24 primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

El a susținut că palmierii puși la Piața Unirii rezistă iarnă, deoarece sunt un soi de palmier aclimatizat.

"Nu trebuie scoși", a susținut încă o dată Negoiță.

Scandalul a izbucnit după ce primarul sectorului 3 Robert Negoiță a plantat palmieri în Piața Unirii din București, iar acțiunea lui este contestată de Primăria Capitalei. Municipalitatea susține că nu i s-a cerut acordul și nici nu vrea palmierii acolo. Prin urmare, palmierii urmează să fi scoși astăzi, a anunțat viceprimarul Capitalei.

Totodată, peisagiștii susțin că acești palmieri nu au cum să reziste la temperaturi scăzute și că acțiunea nu este de bun simț.
 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri