Scandal după ce Negoiță a plantat palmieri la Piața Unirii. Primăria București îi scoate: Centrul Capitalei nu e grădina lui cu maimuțe

Data actualizării: Data publicării:
muncitori scot palmieri
Scandal după ce Negoiță a plantat palmieri la Piața Unirii. Primăria București îi scoate:. FOTO: INQUAM PHOTOS - Sabin Cîrstoveanu

Primarul sectorului 3 Robert Negoiță a plantat palmieri în Piața Unirii din București, dar acțiunea lui este contestată de Primăria Capitalei. Municipalitatea  susține că nu i s-a cerut acordul și nici nu vrea palmierii acolo. Prin urmare, palmierii urmează să fi scoși astăzi, a anunțat viceprimarul Capitalei. Totodată, peisagiștii susțin că acești palmieri nu au cum să reziste la temperaturi scăzute și că acțiunea nu este de bun simț.

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei: "E o poveste care durează de câțiva ani. Primarul de la sectorul 3 a făcut lucrări ilegale în acest perimetru atât la trotuarul din fața magazinului Unirea, care a fost reparat de Administrația Străzilor cu câteva luni înainte ca el să intervină. Acele scuaruri sunt la Administrația Străzilor. Primăria București a dispus în această dimineață ca lucrările să revină la starea inițială. Palmierii vor fi scoși azi.

De prea mult timp Negoiță profită că legislația e încurcată. PMB are procură împotriva primarului sectorului 3 pentru această amenajare, și totuși el continuă să facă amenajări. Centrul Capitalei nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a lui Negoiță. Aceste lucruri trebuie să înceteze de azi."

Palmierii vor fi scoși azi și vor fi înapoiați Primăriei de sector.

Peisagist: Asta este o intervenție care să producă rumoare în spațiul public

Diana Culescu, președintele Asociației Pesagiștilor din România, a declarat al Digi24 că un astfel de proiect nu are legătură cu estetica.

"Încalcă hotărârea 128 pe 2016 a Primăriei Municipiului București, care spune trebuie avize pentru proiecte care schimbă în așa mare măsură imaginea orașului.

Administrația publică locală care a făcut plantarea a găsit un plan de marketing a al unei companii din Bulgaria, dar nu am văzut toată Bulgaria plină de palmieri și rămăsese doar Piața Unirii în mijlocul Bucureștiului fără.

Asta ține și de ideea unui bun simț elementar. Toți înțelegem că palmierii nu vor rezista la minus 20 grade iarna. Nu au rezistat nici la Constanța, nici la Primăria sectorului 4.

Varianta împachetării ca să nu înghețe palmierii nu e bună, deoarece plantele mor dacă le îngheață rădăcinile. Nu poți împacheta rădăcinile.

În sectorul 4 s-au plantat palmierii cu ghiveci, iar iarna se transportau în sere. Era multă bătaie de cap fără niciun avantaj.

Asta este o intervenție care să producă rumoare în spațiul public, nu are legătură cu ce ne trebuie nouă.", a spus Culescu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri