Serviciile de parcare din Bucureşti vor fi investigate de Consiliul Concurenţei

Data publicării:
bogdan chiritoiu consiliul concurentei 5801387-Mediafax Group-Silviu Matei

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, că va extinde investigația privind locurile de parcare și în București, informează MEDIAFAX.

„Vom extinde o investigație și în Capitală, deoarece durata contractelor este prea mare. Diferențele ca număr de părcari, raportat la numărul de mașini, în durata contractelor, în ceea ce privește tarifele percepute sunt foarte mari, iar radiografia aceasta ar trebui să genereze un dialog între autoritățile locale, pentru a vedea ce soluția va putea duce la cela mai bune rezultate”, a declarat Chirițoiu la Antena 3.

De asemenea, președintele Autorității de Concurență a recomandat, în acest context, încadrarea într- un termen de cinci ani, ca să permită o reîmprospătare frecventă a celor care gestionează parcările. „Chiria pe care o plătesc operatorii primăriilor variază prea mult și trebuie, în acest sens, o standardizare. O chirie prea mare se traduce în tarif mare pentru parcări și atunci trebuie să fim atenți când stabilim nivelul prețului”, a mai spus el.

În 24 septembrie, Consiliul Concurenței a emis o analiză pe piața serviciilor de parcare publică cu plată, la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ Braşov, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri