Simonis: La nivelul grupurilor parlamentare ale PSD, textul privind Pilonul II de pensii nu a circulat, nu a fost semnat sau asumat

Data publicării:
alfred simonis psd
Foto: Facebook/ Alfred Simonis

Alfred Simonis, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat marţi, la Prima News, că la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD, textul privind Pilonul II de pensii nu a circulat, nu a fost semnat, nu a fost asumat, precizând însă că ar putea exista o analiză clară pe Pilonul II de pensii care să arate dacă e bine sau nu să fie aşa. „Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România? Vă spun eu, nu, dar e o discuţie pe care să o purtăm cu specialişti, cu Fondurile, cu cine o fi”, a spus el.

„În primul rând nu se poate numi amendament, pentru că amendament poate fi făcut de un parlamentar. Pe de altă parte, la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD acest text nu a circulat prin niciunul din cele două grupuri de la Cameră şi de la Senat, nu a fost semnat, nu a fost asumat, nimic. Dacă doamna Pescaru sau cineva din minister a avut o idee, o propunere către minstrul Finanţelor, nu văd ce legătură am eu, ce legătură au grupurile parlamentare, PSD-ul cu asta”, a spus Alfred Simonis, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre articolul care se referea la Pilonul II de pensii.

Întrebat dacă el este de acord cu această prevedere, Simonis a spus: „E o discuţie care poate fi făcută mai amplul mai pe larg. (..) În toate şedinţele pe tot pachetul de măsuri, dar nu s-a discutat nicio clipă despre pilonul doi de pensii”.

Deputatul PSD a precizat că o analiză clară pe Pilonul II de pensii nu vede de ce nu ar putea exista, dacă e bine sau nu să fie aşa.

„Ne-am învăţat în România să nu putem să atingem un subiect. Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România? Vă spun eu, nu, dar e o discuţie pe care să o purtăm cu specialişti, cu Fondurile, cu cine o fi. Nu s-a pus problema în acest moment nici la coaliţie, nici la guvern, nici în grupurile parlamentare. A fost o şopârlă aruncată de cineva, a isterizat întreaga presă, Nimeni nu a mai vorbit despre adevăratele reforme care s-au produs sau se produc prin angajarea răspunderii”, a subliniat Simonis.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri